Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 02:11

Ασπροχωματαίοι στο Νοσοκομείο "γαζωμένοι" από τα κουνούπια!

Ασπροχωματαίοι στο Νοσοκομείο "γαζωμένοι" από τα κουνούπια!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Ένα μαρτύριο ζουν κάτοικοι τους Ασπροχώματος ανά ημέρες το τελευταίο διάστημα, από τον ανεξέλεγκτο πληθυσμό των κουνουπιών. Κάποιοι μάλιστα, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ποσειδών», Δημήτρης Τσίχλης, έχει χρειαστεί να πάνε στο Νοσοκομείο για να αντιμετωπίσουν τις καντήλες που έβγαλαν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών…

Ο Δημήτρης Τσίχλης τονίζει ότι παρά τις προσδοκίες και τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία, η οποία έχει την εποπτεία για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, η κατάσταση με τα κουνούπια το φετινό καλοκαίρι είναι από τις χειρότερες.
Σημειώνεται ότι το Ασπρόχωμα είναι ο «παράδεισος» των κουνουπιδιών, καθώς οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του πληθυσμού τους, στις λίμνες με τη λυματολάσπη γύρω από το Βιολογικό Καθαρισμό και στα λιμνάζοντα νερά από τα αρδευτικά κανάλια και τα ποτάμια που διατρέχουν την περιοχή.
Φέτος, τόνισε ο Δημήτρης Τσίχλης, ενώ ξεκίνησαν πιο έγκαιρα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών αποτελέσματα δεν υπήρξαν. Και ο λόγος που δεν υπήρξαν, θεωρεί ο Σύλλογος του Ασπροχώματος, είναι ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη παρακολούθηση και εποπτεία της διαδικασίας καταπολέμησης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, που ενημέρωσε την Αναπτυξιακή Εταιρεία για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο Ασπρόχωμα και για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, τόνισε ότι το σοβαρότερο ζήτημα φαίνεται πως είναι η αδυναμία της Αναπτυξιακής να παρακολουθήσει και να εποπτεύσει αποτελεσματικά την υλοποίηση του προγράμματος. Γι’ αυτό η πρόταση του Ασπροχώματος είναι να επιβληθεί ρόλος παρακολούθησης και εποπτείας στους Δήμους και ειδικότερα να αναθέσουν αυτό το αντικείμενο σε συγκεκριμένα πρόσωπα σε κάθε τοπική κοινότητα.
Σχετικά ο κ. Τσίχλης τόνισε ότι σε κάποιες πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας υπάρχει ενεργή συμμετοχή στην παρακολούθηση και εποπτεία της καταπολέμησης από Δήμους και εκεί τα αποτελέσματα είναι οπωσδήποτε καλύτερα.
Τέλος ο κ. Τσίχλης σημείωσε ότι ένας ακόμη λόγος που αυτή την περίοδο υπάρχουν προβλήματα με τα κουνούπια είναι ότι ο εργολάβος της κουνουποκτονίας δεν έχει πληρωθεί λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις τράπεζες. Επειδή λοιπόν είναι απλήρωτος ο άνθρωπος δεν έχει και τη δυνατότητα της πλήρους δραστηριότητας των συνεργείων του.
Στ.Μ.