Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 02:47

Χωρίς εκπλήξεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο

ΔΥΟ ΟΧΙ - ΔΥΟ ΝΑΙ
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκαιο του εργαζόμενου λαού», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και μετά κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο με τα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του εργαζόμενου λαού... Ωστόσο το νομοσχέδιο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία δεν ψήφισαν, όπως αναμενόταν, η Έλενα Ψαρρέα και ο Θανάσης Πετράκος, ενώ το ψήφισαν η Γιώτα Κοζομπόλη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας…

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του πριν από την ψηφοφορία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πέντε μήνες δώσαμε σκληρό αγώνα με λάθη και παραλήψεις, αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου. Για αυτόν τον αγώνα αισθάνομαι υπερήφανος γιατί με αυταπάρνηση δώσαμε τη μάχη για το δίκιο του λαού μας. Δώσαμε μια μάχη άνιση, δύσκολη».
«Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους, με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ήταν ένας αγώνας άδικος. Παρ' όλα αυτά έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και αυτή η παρακαταθήκη δεν σβήνει. Είμαι βέβαιος ότι η σπορά θα καρποφορήσει στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Η συμφωνία είναι δύσκολη. Θα μας βάλει σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια, όχι στενότερα από ότι στο παρελθόν. Τουλάχιστον εμείς αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε λάθη και παραλήψεις στο παρελθόν» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Παρά τη δύσκολη συμφωνία, σε ότι αφορά εμένα και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλος για το δίκαιο του εργαζόμενου λαού. Δεν πρόκειται να κάνουμε το χατήρι σε κανέναν από τους πολιτικούς μας αντιπάλους μέσα και έξω από τη χώρα που επιδίωκαν να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση, μέσα στον χρόνο».
Στ.Μ.