Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 17:26

Να μείνει ανοιχτό τον Αύγουστο το Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο

Να μείνει ανοιχτό τον Αύγουστο το Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο

ΖΗΤΑΕΙ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ 
Να μην κλείσει τον Αύγουστο το Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο, ζητάει ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας, διερωτώμενος που θα βρουν βοήθεια οι άνθρωποι που το χρειάζονται. Ο κ. Μπρεδήμας καλεί το δήμαρχο να συνεχιστεί η λειτουργία του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου έστω με δημοτικούς υπαλλήλους για ένα μήνα, ώστε να μπορέσουν οι εθελοντές να ξεκουραστούν…

Ειδικότερα ο Θόδωρος Μπρεδήμας σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των αρμοδίων για τη διακοπή της λειτουργίας του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου της Καλαμάτας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.
Αναγνωρίζουμε και τιμάμε το έργο των εθελοντών του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου, ανδρών και γυναικών, εις το οποίο επιδίδονται προς τιμή τους, άνευ ουδεμίας αμοιβής, μη φειδόμενοι κόπων και θυσιών. Και επίσης αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των θερινών διακοπών που δικαιούνται.
Ωστόσο, οι ανάγκες των λαϊκών τάξεων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδεχομένως να βρεθούν σε ανάγκη μετά την 1η Αυγούστου είναι απαραίτητο να αντιμετωπισθούν. Και βεβαίως έχουν ικανοποιηθεί οι δικαιούχοι τροφίμων για το μήνα των διακοπών. Αλλά γι’ αυτούς που μετά την 1η Αυγούστου θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, πώς θα αντιμετωπισθούν οι ανάγκες τους σε τρόφιμα;
Εν όψει όλων αυτών καλούμε το Δήμαρχο να παρέμβει έτσι ώστε ο δήμος να καλύψει με υπαλλήλους το μήνα αυτό, αποσπώντας για κάθε μία ημέρα την εβδομάδα 2 – 3 υπαλλήλους, οι οποίοι αφού ενημερωθούν από τους αρμόδιους εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, να εξυπηρετήσουν αφ’ ενός τους εμπερίστατους συμπολίτες μας αλλά και κάθε άνθρωπο ντόπιο ή ξένο, αδιακρίτως φυλής και θρησκεύματος και αφετέρου να παραλαμβάνουν τρόφιμα ή άλλα αγαθά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι οικονομικές ανάγκες αυξημένες. Η δημοτική αρχή έχει καθήκον να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα εξυπηρέτησης κάθε συνανθρώπου μας».