Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 14:54

Πήρε πίσω ο Δήμος το ένα από τα τρία εκατομμύρια που μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος

Πήρε πίσω ο Δήμος το ένα από τα τρία εκατομμύρια που μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 
Την απόφαση του, που υιοθετήθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη μεταφορά μέρους των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Καλαμάτας στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά την επιταγή της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, υπερασπίστηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας…

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ήταν μια «πατριωτική πράξη» και επιπλέον υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν βλάφτηκε οικονομικά από αυτή την απόφαση, καθώς σημείωσε ότι σήμερα πήρε πίσω το 1.000.000 ευρώ από τα 3.000.000 ευρώ που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σημείωσε μάλιστα ότι πήρε και τόκους ύψους 5.000 ευρώ, υψηλότερους κατά 0,5% σε σχέση με το επιτόκιο που έπαιρνε από την Εθνική Τράπεζα, με την οποία συνεργάζεται ύστερα από διαγωνισμό.
Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε νωρίτερα: «Πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Καλαμάτας δια του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε μια πατριωτική πράξη. Στήριξε το κράτος μας στις δυσκολίες του, μεταφέροντας διαθέσιμα 3.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση, στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τις ανάγκες του Δημοσίου. Πατριωτική πράξη επαναλαμβάνω και να σταματήσουν οι όποιοι επιπόλαιοι λένε οτιδήποτε άλλο. Ζητήσαμε και η Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα μας επέστρεψε το 1.000.000 ευρώ για την επανεκκίνηση των έργων. Και είναι στη διάθεσή μας και τα άλλα 2.000.000 ευρώ. Και επιπλέον έστειλε και επιτόκιο 5.000 ευρώ, ανώτερο κατά 0,5% από την Εθνική Τράπεζα που έχουμε πάει τα χρήματά μας με διαγωνισμό. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτή τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής αρχής. Και αυτή θα είναι η συμπεριφορά μας οποτεδήποτε το κράτος -εύχομαι να μην ξαναέχει πρόβλημα- αντιμετωπίζει δυσκολίες».
Από την άλλη, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ασκούνται πιέσεις στο Δήμο από τους δικαιούχους των κοινωνικών επιδομάτων, τονίζοντας όμως ότι το υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμη τα χρήματα και άρα δεν μπορούν να γίνουν πληρωμές.
Στ.Μ.