Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 19:27

Περιορισμός της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου για να μην καλομάθουν οι φτωχοί…

Περιορισμός της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου για να μην καλομάθουν οι φτωχοί…

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΑ 
Υπάρχουν φτωχοί στην Καλαμάτα που βολεύονται από την υποστήριξη που τους παρέχει ο Δήμος με αποτέλεσμα να μην τους νοιάζει να δουλέψουν; Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ότι πρέπει να αποτραπεί κάτι τέτοιο, προαναγγέλλοντας τον περιορισμό της κοινωνικής παρέμβασης του Δήμου…

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε ότι δεν είναι σωστή η απόφαση της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου τον Αύγουστο, διότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των τυχόν έκτακτων αναγκών (για την εξυπηρέτηση των καταγεγραμμένων στον προγραμματισμό του Παντοπωλείου έχει ληφθεί μέριμνα).
Η απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν το Παντοπωλείο θα είναι κλειστό τον Αύγουστο προκειμένου να γίνει η απογραφή στην αποθήκη «αλλά και να δούμε τι έχουμε και πως θα λειτουργήσουμε από την αρχή του Φθινοπώρου».
Ο κ. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του για τα μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ο Δήμος θα διανείμει σε περίπου 1.500 δικαιούχους κάρτες προκειμένου να κάνουν ψώνια σε σούπερ μάρκετ μέχρι του ποσού των 250 ευρώ. Επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί προνοιακή πολιτική από το κράτος, τόνισε ο δήμαρχος, ενώ για την κοινωνική πολιτική του Δήμου ανέφερε ότι πρέπει να αποτραπεί η δημιουργία στρατιών ανθρώπων που στέκονται στην ουρά κοινωνικών δομών, όπως το Παντοπωλείο, και «αποφεύγουν τον αγώνα για το βιοπορισμό που δίνουμε όλοι».
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος θα πρέπει να παρέχει κοινωνική υποστήριξη σε εκείνους τους αναξιοπαθούντες που δεν καλύπτονται από τις κρατικές πολιτικές.
Στ.Μ.