Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 11:56

Μονομερής διαγραφή χρέους από το Δήμο Καλαμάτας…

Μονομερής διαγραφή χρέους από το Δήμο Καλαμάτας…

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 
Ως ειδεχθές φαίνεται ότι θεωρεί ο Δήμος Καλαμάτας το βεβαιωμένο χρέος του προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης, το οποίο ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ…

Το θέμα μπήκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και περιχώρων, Δημήτρη Φαββατά.
Όπως τόνισε, ο Δήμος Καλαμάτας δεν αξιοποίησε την ευνοϊκή ρύθμιση, που πλέον έχει λήξει, ώστε να απαλλαγεί από ένα σημαντικό ποσοστό προστίμων και προσαυξήσεων για τις βεβαιωμένες οφειλές του. Αντίθετα, σημείωσε ο κ. Φαββατάς, οι δύο άλλοι Δήμοι-μέλη του Συνδέσμου, της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης, προέβησαν στη ρύθμιση των δικών τους οφειλών εμπρόθεσμα.
Η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι το χρέος αυτό προέρχεται από μια πολύ ετεροβαρή, σε βάρος του Δήμου Καλαμάτας, συμφωνία σχετικά με τα τιμολόγια του Συνδέσμου, η οποία έγινε όταν τη διοίκηση του Συνδέσμου είχε ο πρώην Δήμος Θουρίας. Υπαινίχθηκε λοιπόν ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν αναγνωρίζει το χρέος και επιπλέον τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαλύσει το Σύνδεσμο, δεν το κάνει όμως μονομερώς γιατί προτιμά να έρθει σε μια κοινή συμφωνία με τους άλλους Δήμους Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης. Επιπλέον ανέφερε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Καλαμάτας θα πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και όχι με τις τοποθετήσεις τους να τα αντιστρατεύονται.
Επάνω σε αυτό ο Δημήτρης Φαββατάς σχολίασε ότι ακριβώς επειδή υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει η ρύθμιση των οφειλών, ώστε το ύψος τους να μειωθεί και να έχει ο Δήμος οικονομικό όφελος.
Στ.Μ.