Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 19:34

"Κουστούμι" της Εφορίας στο Δήμο Καλαμάτας ύψους 150.000 ευρώ…

"Κουστούμι" της Εφορίας στο Δήμο Καλαμάτας ύψους 150.000 ευρώ…

ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Βαρύ κάθεται και στην αυτοδιοίκηση το μνημόνιο… Μέσα στον Αύγουστο ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να πληρώσει πρώτη φορά φόρο εισοδήματος ύψους 150.000 ευρώ περίπου. Θα πληρώσει μάλιστα και για εισοδήματα που δεν έχει…

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, πρώτη φορά οι Δήμοι καλούνται να πληρώσουν στο Δημόσιο για τα ακίνητά τους και για τους τόκους των καταθέσεων, με ποσοστό 33%!
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι ο Δήμος φορολογείται και για ακίνητα που τα έχει παραχωρήσει δωρεάν σε φορείς. Ακίνητα για τα οποία δεν έχει κανένα εισόδημα ωστόσο η Εφορία τα φορολογεί.
Εξαιτίας αυτών των καινούργιων φορολογικών βαρών ο Δημήτρης Μπούχαλης τόνισε ότι ο Δήμος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάποιες οικονομικές ανάγκες που θα ήταν δυνατό να καλυφθούν από τους δημοτικούς πόρους.
Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι έφτασε και στο Δήμο Καλαμάτας η εγκύκλιος για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2016. Όπως τόνισε, τα χρονικά περιθώρια που τίθενται είναι σφιχτά και ειδικότερα, μέχρι τις 31 Αυγούστου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση, μέχρι τις 3 Σεπτέμβρη πρέπει να έχει γίνει η ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή, μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη πρέπει να έχει αποσταλεί για ανάρτηση στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να ελεγχθεί από το οικονομικό παρατηρητήριο των Δήμων και αφού εγκριθεί μετά θα γίνει η τελική ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών προειδοποίησε ότι το πλαίσιο του προϋπολογισμού θα είναι τόσο ασφυκτικό ώστε θα είναι πολύ λίγα αυτά που θα μπορέσουν να γίνουν το 2016 από τους δημοτικούς πόρους. Η μόνη ελπίδα για να γίνουν κάποια έργα, πρόσθεσε ο κ. Μπούχαλης, θα είναι η ΣΑΤΑ και βέβαια το νέο ΕΣΠΑ, αν και σχολίασε ότι τα έργα του ΕΣΠΑ εξακολουθούν να είναι «ξαπλωμένα», να έχουν διακοπεί δηλαδή οι πληρωμές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στη μέση, αφού εκπνέουν τα περιθώρια ολοκλήρωσης του προγράμματος.
Στ.Μ.