Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 17:30

Υπόθεση Η. Φωτόπουλου: Το ΠΑΜΕ απαντάει στο Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων

Υπόθεση Η. Φωτόπουλου: Το ΠΑΜΕ απαντάει στο Σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων

ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Η απάντηση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μπορεί να σχολιαστεί με την παροιμία : «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»...

Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία που έβγαλε αυτή την ανακοίνωση με προσωπικές ύβρεις απέναντι σε έναν συνάδελφό τους, που επιχειρούν να τον δώσουν στεγνά «βορά σε όρνια», πρόσκειται στις παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα τα περί ανεξάρτητων είναι παραμύθια αλλά δεν έχουν δράκο. Είναι αυτή η πλειοψηφία που σήμερα ετοιμάζεται να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο και για αυτό δεν μας λένε τίποτα.
1)      Αφού λοιπόν οι συγκεκριμένοι κύριοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους εργαζόμενους:
•        Γιατί την ημέρα της απεργίας της Ομοσπονδίας ΠΟΕ – ΟΤΑ που ανήκουν, δεν έκαναν τίποτα για να έχει επιτυχία;
•        Γιατί δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την απεργία, να συζητήσουν και να εξασφαλίσουν να οργανωθεί η αντίσταση και στους ΟΤΑ απέναντι στο μνημόνιο που φέρνουν τα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στηρίζουν και με τα οποία εκλέγονται στο ΔΣ;
•        Γιατί στηρίζουν και επικαλούνται τους συνδικαλιστές και προϊστάμενους, που την ημέρα της απεργίας ζήτησαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να φέρει την αστυνομία για να απομακρύνει τον απεργό Φωτόπουλο από την υπηρεσία του, γιατί περιφρουρούσε την απεργία;
•        Γιατί με αυτή την τακτική στηρίζουν την ανοιχτή καταστολή και τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί από Δημοτική αρχή και κράτος με σκοπό να μην κουνηθεί φύλλο αντίστασης στην νέα αντιλαϊκή – αντεργατική λαίλαπα που ήδη είναι σε εξέλιξη;
2)      Οι συνδικαλιστές και οι προϊστάμενοι που επικαλούνται, τί έκαναν για όλους αυτούς τους του εργαζόμενους μάνατζερ και προπονητές που περιφέρονταν ως επισκέπτες στον Δήμο;
3)      Καλά θα κάνουν να σταματήσουν να σπιλώνουν τον Ηλία Φωτόπουλο. Αλλά καταλαβαίνουμε ότι στην έλλειψη επιχειρημάτων επιστρατεύουν λάσπες, συκοφαντίες και ψέματα. Καταλαβαίνουμε ότι στο άγχος τους να στηρίξουν την Δημοτική Αρχή βγάζουν ανακοινώσεις που δεν είναι Σωματείου αλλά δελτίο Τύπου της Δημαρχίας.
4)      Το αν δουλεύει ένας συνάδελφός τους, αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, δεν είναι αρμοδιότητα του ΔΣ των Εργαζομένων. Είναι αρμοδιότητα του εργοδότη. Αλλά με αυτές τις τακτικές και τις συκοφαντίες, δείχνοντας με το δάκτυλο ότι αυτός δε δουλεύει, το ΔΣ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να μην σηκώνει κανένας κεφάλι.
Για μας είναι σίγουρο ότι τους «ακομμάτιστους συνδικαλιστές» τους πείραξε η πολιτική και συνδικαλιστική τοποθέτησή και δράση του Ηλ. Φωτόπουλου. Για αυτό και εξαπολύουν λίβελο απέναντι στο ΠΑΜΕ. Φτάνουν στο σημείο να λένε ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι στο πλευρό των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην υποταχθούν. Να οργανώσουν την απάντησή τους απέναντι στην λαίλαπα του 3ου μνημονίου που έρχεται και θα προστεθεί στα αποκαΐδια των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων δύο μνημονίων της τελευταίας πενταετίας. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ορθώσουν ανάστημα σε κάθε χώρο δουλειάς.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, νέο ή παλιό, σε κάθε έναν και κάθε μία που κατανοεί ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και θέλει να αντισταθεί, να γυρίσει την πλάτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της αναξιοπιστίας και του εκφυλισμού. Να δράσουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συζήτησης για την ανάγκη να μετατρέψουμε το συνδικαλιστικό κίνημα σε πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους και προοπτικής, για να βγούμε στο ξέφωτο χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Να συζητήσουμε πως θα απαλλάξουμε τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων από τα τσιράκια των εργοδοτών και τους εγκαθέτους των κυβερνήσεων.
Όλοι και όλες μαζί, ανεξάρτητα τι ψήφιζε ο καθένας, σε όποιο θεό και να πιστεύουμε, ό,τι χρώμα και εθνικότητα και αν έχουμε να ξεκινήσουμε αυτόν τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.