Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 16:35

Έμφαση στην αισθητική της πόλης δίνει ο Δήμος…

ΞΗΛΩΝΕΙ ΑΦΙΣΕΣ 
Μετά από το αεροπανό του ΠΑΜΕ, ο Δήμος Καλαμάτας κατεβάζει τώρα αφίσες πανηγυριών που οι διοργανωτές τους τις έχουν κολλήσει σε κολώνες και άλλες επιφάνειες. Ο Δήμος φαίνεται ότι δίνει έμφαση στην αισθητική και την καλή εικόνα της πόλης. Την ίδια ώρα σε δημοτικά κτήρια έχουν κρεμαστεί όπως όπως πλαστικά που διαφημίζουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου για τις αφίσες των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σημειώνονται τα εξής: «Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας προχωρεί καθημερινά σε αποξήλωση αφισών από κολόνες, πίλαρ φωτισμού κ.ά., για την προστασία του δημόσιου χώρου, σε εφαρμογή του Νόμου.
Επισημαίνεται ότι για την τοποθέτηση αφισών, αεροπανό κ.λπ. σε δημόσιους χώρους και όψεις κτηρίων, επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
Καλούνται οι διαφημιζόμενοι να τοποθετούν – κατόπιν συμφωνίας – τις διαφημίσεις τους στις προθήκες των στεγάστρων στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ, καθώς και να καταχωρίζουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».