Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 16:31

Το κλαρκ, ο Χάρης Βγενής και το Λιμενικό…

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Βράδυ Τετάρτης. Περασμένες δέκα. Στο λιμάνι μπροστά από το μόλο του «Πανελληνίου» δεν πέφτει καρφίτσα από τον κόσμο που κάνει τις βόλτες του. Ξαφνικά εμφανίζεται «καβάλα» σε ένα μεγάλο κλαρκ ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρης Βγενής. Κινείται αργά, προσεκτικά, με τον φάρο αναμμένο, ωστόσο προκαλείται μια κάποια μικρή αναταραχή στους περιπατητές. Μετά από λίγο εμφανίζονται και δύο λιμενικοί με το περιπολικό του Λιμεναρχείου, προφανώς για να ζητήσουν εξηγήσεις για την κίνηση του κλαρκ στο χώρο των πεζών αυτή την ώρα με τον τόσο πολύ κόσμο…

Ο προορισμός του Χάρη Βγενή ήταν ο χώρος μπροστά από το «Πανελλήνιον», όπου λειτούργησε το Εργαστήρι Γλυπτικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού Καλαμάτας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το κλαρκ μετακίνησε τα γλυπτά εν όψει της επίσημης παρουσίασής τους, στις εννέα σήμερα το βράδυ.
Κάποιοι ωστόσο θα πουν ότι με την ενέργειά του αυτή, δηλαδή με την κίνηση του κλαρκ σε χώρο που απαγορεύεται, ο Χάρης Βγενής πράγματι «αντιλαμβάνεται εαυτόν ως «σερίφη» της Παραλίας», όπως κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Καταγγελία που φαίνεται ότι δεν συνέβαλε ώστε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να γίνει πιο προσεκτικός.
Άλλοι, από την άλλη, θα δώσουν στο Χάρη Βγενή τα συγχαρητήριά τους για το γεγονός ότι ενώ είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εντούτοις κάνει και τη δουλειά του εργάτη και του χειριστή του κλαρκ και όποιου άλλου χρειαστεί και μάλιστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
Ένα ερώτημα πάντως είναι: Αν μπει με το κλαρκ οποιοσδήποτε άλλος στους χώρους αναψυχής του λιμανιού, τι μεταχείριση θα έχει από το Λιμεναρχείο; Και ένα ακόμη: Μπορεί ο πρόεδρος ενός νομικού προσώπου που εποπτεύεται από ένα Δήμο να χειρίζεται ο ίδιος τα διάφορα μέσα και μηχανήματα του νομικού προσώπου; Δηλαδή αύριο μπορεί να δούμε, για παράδειγμα, και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να παίρνει το αποφρακτικό για να ανοίξει έναν φραγμένο αγωγό της αποχέτευσης, σε περίπτωση που δεν υπάρχει εργαζόμενος στη βάρδια;
Στ.Μ.