Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 17:14

Βαψίματα στα σχολεία με εθελοντική εργασία των γονέων…

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Κανένα από τα 83 σχολικά κτήρια του Δήμου Καλαμάτας δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα ώστε να μην ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του το Σεπτέμβρη. Αυτή τη διαβεβαίωση δίνει ο Δήμος, που ανακοίνωσε σήμερα εργασίες που πρόκειται να γίνουν μέχρι το άνοιγμα των σχολείων. Ανάμεσά σε αυτές ο χρωματισμός, που θα πραγματοποιείται με μπογιές τις οποίες θα διαθέτει ο Δήμος αλλά με εθελοντική εργασία των γονέων και κηδεμόνων…

Σήμερα στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων. Όπως προέκυψε από αυτή, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «κανένα από τα 83 κτήρια σχολείων δεν έχει άμεσο πρόβλημα να ανοίξει και να υποδεχθεί τα παιδιά. Θα εκτελεσθούν, όμως, σε συνέχεια παρεμβάσεων που έχουν συντελεσθεί, οι αναγκαίες εργασίες αντιμετώπισης της αποσάθρωσης του μπετόν στα κτήρια του πρώην Πολυκλαδικού και του Γυμνασίου Θουρίας, ασφαλτοστρώσεις προαυλίων όπως στο συγκρότημα των Γιαννιτσανίκων και του ΕΠΑΛ, καθαρισμός από αυτοφυή βλάστηση και κοπή επικίνδυνων κλάδων δένδρων, καθώς και χρωματισμός εσωτερικών χώρων με μη τοξικά χρώματα, με παροχή χρώματος από το Δήμο και εργασίας από μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Επίσης, επί της οδού Κανάρη θα κατασκευασθεί μεγάλο πεζοδρόμιο στη δυτική είσοδο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών.
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Υπενθυμίζεται ότι, μέσω εργολαβίας του Δήμου και πέραν των ανωτέρω εργασιών, θα εκτελεσθούν επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν σε υγιεινή και ασφάλεια, έργο προϋπολογισμού 100.000 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), για το οποίο ανάδοχος είναι η εταιρεία «Ικτίνος Α.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης 40,48%.
Πρόκειται για παρεμβάσεις στο 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (κατασκευή περίφραξης), 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (αντικατάσταση κουφωμάτων των φωταγωγών κλιμακοστασίου), 7ο Δημοτικό Σχολείο (καθαίρεση επιχρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφής), κτήριο πρώην Πολυκλαδικού (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), Νηπιαγωγείο Άριος (κατασκευή WC νηπίων εντός του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Άριος), Γυμνάσιο Αρφαρών (ανακατασκευές γυψοσανίδων στους χώρους υγιεινής), Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής (ανακατασκευή δαπέδων με linoleum), επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων.
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΩΣΕΩΝ
Τέλος, το έργο «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2015», προϋπολογισμού 45.100 ευρώ με το ΦΠΑ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα εξής σχολεία: 1ο Δημοτικό Καλαμάτας, 12ο Δημοτικό Καλαμάτας, 16ο Δημοτικό Καλαμάτας, Γυμνάσιο Αρφαρών, πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο (Αγία Τριάδα Καλαμάτας), Νηπιαγωγείο Λαιΐκων και Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας».
Στ.Μ.