Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 15:44

Οι εκλογές αυξάνουν την ανασφάλεια των πολιτών και επιχειρηματιών, λέει ο δήμαρχος

Οι εκλογές αυξάνουν την ανασφάλεια των πολιτών και επιχειρηματιών, λέει ο δήμαρχος

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ 
Να μη γεμίσουν την πόλη αφίσες και συνθήματα εν όψει της προεκλογικής περιόδου, ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τα κόμματα, καλώντας μάλιστα και τους ψηφοφόρους να λάβουν υπόψη τους τη συμπεριφορά των κομμάτων που θα ρυπάνουν την πόλη…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε ότι «οι εκλογές δεν χρειάζονταν», ωστόσο ευχήθηκε το καλύτερο για τον τόπο. Επίμενε πάντως ότι με τις ετιςγές «Αυξάνονται τα προβλήματα σε μια χώρα χρεοκοπημένη. Αυξάνεται η ανασφάλεια των πολιτών, των επιχειρηματιών. Ζούμε καθημερινά δράματα με την ανεργία και την παντελή έλλειψη πόρων. Αλλά δεν εξαρτάται από εμάς κάτι. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας με τις λίγες δυνάμεις τις οποίες έχουμε, εννοώ τις οικονομικές. Και θα αναταποκριθούμε».
Σε ό,τι αφορά τη στάση των κομμάτων, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Εγώ θέλω να παρακαλέσω δημόσια τα κόμματα, που αυξάνονται, δόξα τω Θεώ, να φροντίσουν την πόλη. Η πόλη έχει ανάγκες, πρέπει να έχει ένα θετικό πρόσωπο, πρέπει να είναι ελκυστική. Φτάνει πλέον η αφίσα, η χαρτούρα, τα συνθήματα, τα γκράφιτι. Να υπάρξει ένας σεβασμός και παρακαλώ τους πολίτες να κρίνουν ανάλογα όταν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός. Κανένας δεν πείθει κανέναν με την αφίσα, που όταν βρέχει μάλιστα γίνεται απολύτως απωθητική. Όχι ότι είναι προηγουμένως. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν λάβει εντολή να εφαρμόζουν το νόμο και για τις αφίσες και για τα αεροπανό. Προφανώς θα υπάρχει διακομματική επιτροπή με τη φροντίδα του Δήμου. Σύντομα θα τοποθετήσομε και αρκετά τελάρα στην πόλη για δωρεάν αφισοκόλληση και προβολή, πάντοτε ύστερα από αίτηση».
Στ.Μ.