Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 16:51

Ανελκύστηκε στην ξηρά το σαπιοκάραβο με τους πρόσφυγες από τη Συρία

Φωτογραφία από Θανάση Πουλόπουλο-ΝΕΤ τηλεοπτικός σταθμός Φωτογραφία από Θανάση Πουλόπουλο-ΝΕΤ τηλεοπτικός σταθμός

ΕΜΠΑΖΕ ΝΑ ΝΕΡΑ 
Στη ξηρά ανελκύστηκε νωρίτερα το ξύλινο σαπιοκάραβο που τον περασμένο Μάιο ρυμουλκήθηκε στην Καλαμάτα από Ιταλικό πλοίο, όταν βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο στο πέλαγος, με περίπου 170 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τη Συρία. Το σαπιοκάραβο έμπαζε νερά και κινδύνευε να βυθιστεί μέσα στο λιμάνι, όπως κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα τρία, μεγαλύτερα, πλοία, που έχουν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο…

Πριν την ανέλκυση του σκάφους χρειάστηκε να επέμβουν η ΔΕΥΑΚ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, προκειμένου να αντλήσουν τα νερά που είχαν εισχωρήσει στο αμπάρι.
Η ανέλκυση έγινε με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, το σκάφος θα παραμείνει σε χερσαία ζώνη το λιμανιού μέχρι να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία για την απομάκρυνσή του.
Ο Χάρης Βγενής σημείωσε ότι ο δήμαρχος έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα δύο φορές τον εισαγγελέα Καλαμάτας, προκειμένου να μεριμνήσει για την επίσπευση των διαδικασιών απομάκρυνσης των τεσσάρων κατασχεμένων πλοίων. Όπως τόνισε, ο κίνδυνος βύθισης λόγω εισχώρησης υδάτων και στα τρία πλοία που παραμένουν μέσα στο λιμάνι είναι υπαρκτός, γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη η άμεση απομάκρυνσή τους. Όπως πρόσθεσε,  αν δεν απομακρυνθούν και βυθιστούν τα πλοία τότε θα είναι πολύ δύσκολη η ανέλκυσή τους και θα αποκλειστεί η λειτουργία ενός σοβαρού κομματιού του λιμανιού.
Στ.Μ.