Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 15:48

Στην Ιατρική Αθήνας με 19.009 μόρια η Λιλή Κόλλια

Της Μαρίας Νίκα
«Η κρίση επηρέασε μαθητές. Ξέρω παιδιά που ενώ τα προηγούμενα χρόνια πήγαιναν καλά στο σχολείο, τελευταία είχε πέσει η επίδοσή τους και δεν κατάφεραν να περάσουν. Επηρεάστηκαν οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Αρκετοί δεν έκαναν καθόλου φροντιστήριο, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν χρήματα φέτος. Από την άλλη είναι ευχάριστο ότι πολλά παιδιά πέτυχαν το στόχο τους, αν και τα θέματα ήταν δύσκολα»...

Προβληματισμένη από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και η επιτυχούσα Λιλή (Γαβριέλα) Κόλλια, εκφράζει στην Kalamata Journal τη χαρά και την ικανοποίησή της που κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, αλλά και την αγωνία της για το μέλλον.
Να βρει δουλειά στην Ελλάδα και να μην αναγκαστεί να μεταναστεύσει μας δήλωσε νωρίτερα ότι ελπίζει ο επίσης αριστούχος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Προκόπης Βλαχόγιαννης. Τις ίδιες περίπου σκέψεις κάνει και η Λιλή, απόφοιτη και εκείνη του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων: «Δε θέλω τελειώνοντας τις σπουδές μου να φύγω από την Ελλάδα, αν και όλα γύρω φαντάζουν μαύρα. Στην Αγγλία ή τη Γερμανία οι μισθοί είναι καλύτεροι, όμως πιστεύω ότι είναι λάθος να εγκαταλείπουμε τη χώρα. Προσπάθεια και αισιοδοξία χρειάζεται».
Η Ιατρική της Αθήνας ήταν η πρώτη επιλογή για τη Λιλή, η οποία συγκέντρωσε 19.009 μόρια, δίνοντας για πρώτη φορά φέτος Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τώρα ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα, ως φοιτήτρια πλέον σε μια άλλη πόλη. «Η φοιτητική ζωή είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή μας. Σημαίνει περισσότερη ελευθερία αλλά και απομάκρυνση από τη σιγουριά της οικογένειας. Ίσως όμως τελικά αυτή η ανεξαρτησία από τους γονείς, που τόσο επιζητούμε, να μην είναι τόσο εύκολη όσο νομίζουμε».