Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 16:32

Παραμένουμε στην αριστερά, δηλώνουμε την πίστη μας στις κοινωνικές συλλογικότητες

Παραμένουμε στην αριστερά, δηλώνουμε την πίστη μας στις κοινωνικές συλλογικότητες

ΕΞΑΚΟΥΣΤΙΔΟΥ, ΖΟΥΠΑ, ΜΟΥΝΤΑΝΟΣ, ΜΠΟΡΝΟΒΑΣ* 
Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται, στην κεντρική πολιτική σκηνή, ένα b-movie από το οποίο απουσιάζει η ουσία της πολιτικής. Το μεγαλύτερο σε ισχύ κόμμα της κυβέρνησης, που αποτελεί και  τον κυρίαρχο παίχτη του πολιτικού γίγνεσθαι, διασπάται σε δύο κομμάτια, έκαστο των οποίων αποζητά την υποστήριξή μας…

Από τη μια μεριά ο “νέος “ ΣΥΡΙΖΑ, νομιμόφρων και σφραγιδοφύλαξ, δηλώνει ότι εμπνεόμενος από πολιτική υπευθυνότητα, θέλει να εφαρμόσει ένα μνημόνιο, το οποίον όμως απεχθάνεται. Προσχωρεί στην λογική του Τ.Ι.Ν.Α. αλλά πουλάει το μνημόνιο κομμάτι-κομμάτι ως ευεργετικό και ιαματικό. Και το κυριότερο: κατέρχεται στις εκλογές με αδιευκρίνιστες προγραμματικές θέσεις, μια που οι θέσεις του Γενάρη προφανώς δεν του ταιριάζουν αλλά και δεν ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο στόχος, πως θα απεμπλακεί από το απεχθές -όπως το χαρακτηρίζει- μνημόνιο.
Από την άλλη η ΛΑ.Ε., που διαθέτει προφανώς το ηθικό πλεονέκτημα αλλά επίσης προγραμματικό έλλειμμα. Η πραγμάτωση του ΟΧΙ και η ηθική πολιτική εντιμότητα προφανώς δεν αποτελούν επαρκείς προγραμματικές θέσεις.
Όλοι εμείς που από το χρονικό, ενεργειακό και, πολλές φορές, υλικό υστέρημά μας βοηθήσαμε τους προηγούμενους μήνες είτε προεκλογικά είτε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την “πραγμάτωση του ονείρου” πιεζόμαστε τώρα να επιλέξουμε μεταξύ των δύο, με συναισθηματικά και οπαδικά κριτήρια.
Εμείς που υπογράφουμε, δηλώνουμε την πίστη μας στις κοινωνικές συλλογικότητες και στα κινήματα βάσης, όπου και θα συνεχίσουμε να κατευθύνουμε τις ενέργειες και το δυναμικό μας, θεωρώντας τα ως την μόνη λύση απεμπλοκής από καταστροφικά κοινωνικοπολιτικά μοντέλα και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
Παραμένουμε στην Αριστερά, αρνούμενοι να συμμετέχουμε σε παιχνίδια ισχύος, που στερούνται της ουσίας της πολιτικής, όπως την αντιλαμβανόμαστε.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να ενδυναμώσουν τις ήδη υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν καινούργιες συλλογικότητες προωθώντας το “εμείς” και πετώντας το “οι άλλοι” στα αζήτητα.
*Εξακουστίδου Φένια
Ζούπα Τίνα
Μούντανος Γιάννης
Μπορνόβας Μιχάλης