Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 17:55

Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Πολλές εκδηλώσεις, μεγάλες εκπτώσεις, πλούσια προβολή της πόλης

Λευκή Νύχτα Καλαμάτας: Πολλές εκδηλώσεις, μεγάλες εκπτώσεις, πλούσια προβολή της πόλης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν σύλλογοι, επαγγελματίες, φορείς έχει ετοιμαστεί στο σύνολό του για τη 3η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας, τη νύχτα του Σαββάτου. Ένα πρόγραμμα που οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα χαρίσει μια μοναδική βραδιά στον κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει την πόλη και ιδιαίτερα το κέντρο της. Μια βραδιά με μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματα, με δεκάδες εκδηλώσεις, με κεράσματα, με βόλτες…

«Από τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου και μετά όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στην Καλαμάτα», τόνισε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της 3ης Λευκής Νύχτας, που υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από τις δύο προηγούμενες, είναι η οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων που θα δουλέψουν, η προβολή της πόλης και η διασκέδαση των κατοίκων και επισκεπτών.
«Έχουμε παρακαλέσει τους επαγγελματίες, οι οποίοι μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα το κάνουν, να προσφέρουν τα είδη τους σε εξαιρετικές τιμές. Θέλουμε να μπορέσει να ψωνίσει ακόμη και ο κόσμος που δεν έχει χρήματα. Θέλουμε όμως να έρθουν στη εκδήλωση αυτή ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν καθόλου ψώνια γιατί έχουμε ετοιμάσει ένα θαυμάσιο πρόγραμμα προκειμένου να διασκεδάσουν χωρίς κανένα κόστος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Ο Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Βεργόπουλο, για τη διοργάνωση της 3ης Λευκής Νύχτας, στην Λίλιαν Ψηλάκη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, για τη συμβολή της, όπως και σε όλους τους άλλους συνδιοργανωτές, ενώ έκλεισε τονίζοντας ότι η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας είναι μακράν η καλύτερη Λευκή Νύχτα στη χώρα.
Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι φέτος θα έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος στην πόλη για τη Λευκή Νύχτα, τονίζοντας ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προβολή της εκδήλωσης από Μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα του διαδικτύου.
Ο κ. Βεργόπουλος σημείωσε ότι η έναρξη της Λευκής Νύχτας θα γίνει με μουσική περιοδεία της Φιλαρμονικής, στις οκτώ το βράδυ. Προηγουμένως, στις επτά το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή ραδιοφωνική και διαδικτυακή εκπομπή, στις 09:30 το βράδυ θα γίνει η πρόβα των χορευτών που το Σεπτέμβρη θα επιχειρήσουν να σπάσουν το ρεκόρ Guiness στο χορό Bachata, ενώ στις 10:15 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έντεχνη και ευρωπαϊκή μουσική με τους Jukebox. Στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με ρεμπέτικα και ελαφρολαϊκά με το συγκρότημα Λαϊκό Συνεργείο. Στην πλατεία Όθωνος, στις εννέα, θα γίνει παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους.
Θα πραγματοποιηθούν όμως πολλές ακόμη εκδηλώσεις, παράλληλες δράσεις, τις οποίες έχουν διοργανώσει επαγγελματίες. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος κ. Βεργόπουλος, ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα θα υπάρχει και μια εκδήλωση.
Η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης θα απαγορευτεί, ώστε να κινείται το κόσμος με άνεση. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ.  Βεργόπουλος, ο Δήμος έχει έρθει σε συνεννόηση με επιχειρήσεις και με το Αστικό ΚΤΕΛ, για τη δωρεάν στάθμευση των αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία και για τη δωρεάν μεταφορά του κόσμου στο κέντρο. Ειδικότερα, το Σάββατο το βράδυ θα παραμείνει ανοιχτά για τους επισκέπτες το πάρκινγκ του Lidl στη Νέα Είσοδο, του Metro στη Νέα Είσοδο και του Βιοτεχνικού Πάρκου. Από τα σημεία αυτά θα περνάει το αστικό λεωφορείο ανά μισή ώρα για να μεταφέρει δωρεάν τον κόσμο στο κέντρο (Δημαρχείο). Το αστικό θα εκτελεί αυτό το έργο από τις 08:30 το βράδυ μέχρι τις τρεις το πρωί.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη, διαβεβαίωσε ότι τα καταστήματα θα προσφέρουν τα προϊόντα τους σε καταπληκτικές τιμές, ενώ σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα θα πληρωθούν με την πρόσθετη αποζημίωση που ορίζει η νομοθεσία.
Ο Γιώργος Καπερώνης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών,  Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί έχει προσκαλέσει τα Σωματεία των αντίστοιχων Ομοσπονδιών των υπόλοιπων Νομών της Πελοποννήσου στη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος θα καταβάλει τις καλύτερές του προσπάθειες για την καλύτερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση του κόσμου, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι η Καλαμάτα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει το εμπορικό κέντρο της νότιας και δυτικής Πελοποννήσου.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας θα λειτουργήσει για τα παιδιά το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Πρόσθεσε ότι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα ενημερώνουν σε διάφορα σημεία τον κόσμο για την ανακύκλωση, ενώ εργάτες θα δουλέψουν διπλή βάρδια προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η εικόνα της πόλης.
Για την εξυπηρέτηση του κόσμου από το Αστικό ΚΤΕΛ μίλησε ο Γιώργος Κεχρολόγος, ο Βασίλης Αγγελάκος, από τον Γυμναστικό Σύλλογο Άθλο προσκάλεσε στις επιδείξεις που θα γίνουν από ακροβάτες και αθλητές του τραμπολίνο στον πεζόδρομο της Αριστομένους και τη συμβολή του με την Κολοκοτρώνη, ενώ οι Αθανάσιος Θωμόπουλος και Γιάννης Τριάντος μίλησαν για τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που θα φροντίζει για την παροχή βοηθειών σε κόσμο που ενδεχομένως αντιμετωπίσει πρόβλημα, με κέντρο το Πνευματικό Κέντρο.
Στ.Μ.

 

Λίλιαν Ψηλάκη, Παναγιώτης Νίκας, Δημήτρης Βεργόπουλος,  Γιώργος Καπερώνης