Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 12:34

Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας στην Καλαμάτα με βέλη κατά της «Θατσερικής» κυβέρνησης

ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΡΩΝΗ, ΜΕΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Με ταχείς ρυθμούς και με ένα μεγάλο τμήμα στελεχών που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ, το νέο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας προσπαθεί να δημιουργήσει οργανώσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας. Χθες το βράδυ, παρουσία των βουλευτών Θανάση Πετράκου και Έλενας Ψαρρέα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών στην Καλαμάτα. Απόψε θα πραγματοποιηθεί στην Κορώνη, την Τρίτη στη Μεσσήνη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει η πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα…

Η συνάντηση χθες πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Παραλίας, Φαραί Παλλάς, όπου η αίθουσα σχεδόν γέμισε, ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης, Βασίλης Τσουλάκος, που έχει παραιτηθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας πως «βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη προσέλευση, παρότι σήμερα απευθυνόμαστε στα πρώτα μέλη μας για να συγκροτήσουμε τη Λαϊκή Ενότητα Καλαμάτας».
Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές Έλενα Ψαρρέα και Θανάσης Πετράκος τόνισαν ότι η Λαϊκή Ενότητα δημιουργήθηκε για να εκφράσει το όχι του ελληνικού λαού, κατά το δημοψήφισμα του Ιούλη, απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα.
«Εμείς αυτό το πλειοψηφικό όχι, το 62% θέλουμε να εκφραστεί από τις δυνάμεις της αριστεράς. Η  η αριστερά δεν μπορεί να εγκλωβίζεται στο Θατσερικό δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δύναμη των αγώνων, μια δύναμη των πράξεων και εμείς δηλώνουμε έτοιμοι και έτοιμες να κάνουμε πράξη τους κοινωνικούς αγώνες μέσα από την έκφραση του όχι στα μνημόνια, του όχι στη λιτότητα», τόνισε μεταξύ άλλων η Έλενα Ψαρρέα.
Από την πλευρά του ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Λαϊκή Ενότητα είναι τέκνο, όπως λέει και ο ποιητής, της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής του λαού γιατί διαψευσθήκαν οι ελπίδες του. Το μεγάλο όχι, που ο ελληνικός λαός έδωσε, παρά την τρομοκρατία των συστημικών μέσων ενημέρωσης, δυστυχώς η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε ένα ναι και σε ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο, το οποίο πάνω απ’ όλα άρει τη λαϊκή και την εθνική κυριαρχία της χώρας και συνεχίζει τις υφεσιακές πολιτικές λιτότητας και πάνω απ’ όλα ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο της χώρας, μέσω του ταμείου της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε ακόμη ότι η Λαϊκή Ενότητα «εκφράζει τα ανεκπλήρωτα αιτήματα του ελληνικού λαού για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την άρση των πολιτικών λιτότητας και ένα δρόμο παραγωγικής προοδευτικής ανασυγκρότησης του τόπου που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο λαός. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος τον οποίο επιλέξαμε, μάλιστα χωρίς προετοιμασία καμία, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή ελπίζαμε και αγωνιζόμαστε να μην μετατραπεί το όχι σε ναι, έχει δυσκολίες γιατί ο χρόνος των εκλογών είναι πάρα πολύ μικρός. Παρόλα αυτά οι καθημερινές μας επαφές και συναντήσεις με τους πολίτες μας κάνουν αισιόδοξους γιατί πιστεύουμε ο κάθε πολίτης θα αναγνωρίσει τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την ανιδιοτέλεια, γιατί όλοι εμείς αφήσαμε ένα κόμμα το οποίο είναι στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή για να βαδίσουμε και να είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας, για να βοηθήσουμε το λαό και τη χώρα. Γιατί για μένα και για όλους μας αριστερός σημαίνει πάνω απ’ όλα ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων, αυτών των υποτελών τάξεων, αυτών που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις μνημονιακές πολιτικές».
Στ.Μ.