Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 15:17

Τα ‘ψαλε ο δήμαρχος στη Μαρία Οικονομάκου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Ένα δημόσιο ψάλσιμο, από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, «εισέπραξε» η Μαρία Οικονομάκου, χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόεδρος δεν θέλησε να στερήσει από κανένα σύμβουλο της μειοψηφίας το λόγο, κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, με αποτέλεσμα να τεθούν ένα σωρό ζητήματα. Κάποια στιγμή πήρε το λόγο ο δήμαρχος και την επέκρινε για τη στάση της αυτή, λέγοντας ότι θέλει να κάνει την καλή στους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους!...

«Να τηρείτε τη διαδικασία», κάλεσε ο δήμαρχος την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Όντως η διαδικασία βάζει περιορισμούς στον αριθμό των δημοτικών συμβούλων και των ερωτήσεων που καθένας μπορεί να υποβάλει. «Κάθεστε και δεν κάνετε τίποτα», της είπε ακόμη, ενώ πρόσθεσε ότι «και εγώ μπορώ να κάνω τον καλό».
Επιπλέον ο δήμαρχος ανέφερε ότι αν θέλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να βάλουν ζητήματα μπορούν να προκαλέσουν μια ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον έλεγχο της δημοτικής αρχής ή να βάλουν θέματα που επιθυμούν στην ημερήσια διάταξη. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Σώματος δεν μπορεί να παραβιάζεται, βάζοντας η αντιπολίτευση «θέματα 20 ετών για συζήτηση».
Η Μαρία Οικονομάκου, από την πλευρά της, μάλλον αιφνιδιάστηκε από την οξεία αντίδραση του δημάρχου και απλά του απάντησε ότι δεν μπορεί να στερήσει το λόγο από τους δημοτικούς συμβούλους.
Παρέμβαση έγινε και από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτη Μπεχράκη, που τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα έπρεπε να συνεδριάζει πιο τακτικά και επιπλέον θα έπρεπε να δίνεται περισσότερος χρόνος στις μειοψηφίες και τους δημοτικούς συμβούλους για να βάλουν διάφορα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και τους δημότες.
Στ.Μ.