Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 12:46

Πάνω από 2.000 οι αιτήσεις για την υποστήριξη ατόμων που ζουν σε ακραία φτώχεια

Πάνω από 2.000 οι αιτήσεις για την υποστήριξη ατόμων που ζουν σε ακραία φτώχεια

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Τις 2.000 έφτασαν οι αιτήσεις πολιτών της Μεσσηνίας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, για το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, οι οποίες υποβλήθηκαν μέσω των εταίρων της κοινωνικής σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σκοπό αυτό. Αιτήσεις έχουν υποβληθεί και μεμονωμένα από τους υποψήφιους δικαιούχους. Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, στο πρόγραμμα θα μπορούσαν να ενταχθούν μέχρι και 4.000 άνθρωποι από τη Μεσσηνία…

Σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθηνά Μαγκουρίλου, από την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας υποβλήθηκαν 865 αιτήσεις (οι 326 από το Δήμο Καλαμάτας, οι 508 από την Περιφερειακή Ενότητα και οι 31 από το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ). Από την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης υποβλήθηκαν 630 αιτήσεις, του Δήμου Δυτικής Μάνης 127 αιτήσεις, του Δήμου Οιχαλίας 258 αιτήσεις και του Δήμου Τριφυλίας 400 αιτήσεις. Από την περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος δεν έχουν φτάσει ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής έχει λήξει από τις 26 Αυγούστου.
Τώρα ξεκινάει η επεξεργασία των αιτήσεων, που θα γίνει από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.), προκειμένου να καταρτιστούν οι τελικοί πίνακες με τους δικαιούχους.
Στους δικαιούχους το πρόγραμμα θα προσφέρει τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής και διάφορα άλλα είδη ανάγκης, ενώ οι δικαιούχοι θα ενταχθούν και σε προγράμματα κοινωνικών φροντιστηρίων για παιδιά, κοινωνικής υποστήριξης κ.λπ
Η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος θα ξεκινήσει οπωσδήποτε πριν από το τέλος της χρονιάς.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και έχει διάρκεια  πέντε χρόνων. Ωστόσο, κάθε χρόνο θα γίνεται νέα προκήρυξη για τους δικαιούχους.
Στ.Μ.