Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 16:58

Απόλυτα ικανοποιητικός ο απολογισμός της Λευκής Νύχτας από το Δήμο Καλαμάτας

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ 
Τον πρώτο επίσημο απολογισμό της Λευκής Νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, έκανε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας. «Τόνωση για τους επαγγελματίες, συμφέρουσες αγορές και ψυχαγωγία για το κοινό», ήταν το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, τονίζει ο Δήμος, η οποία υπογραμμίζει επίσης ότι έχει καθιερωθεί πλέον στο πανελλήνιο…

Ο απολογισμός του Δήμου έχει ως εξής: «Χιλιάδες κόσμου στην Καλαμάτα, από την πόλη και την περιοχή της, καθώς και από όλη την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, απόλαυσαν τη Λευκή Νύχτα, που ξεκίνησε το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και τελείωσε το ξημέρωμα της Κυριακής. Η έλευση χιλιάδων επισκεπτών ήταν αντιληπτή και από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, που έφθασαν μέχρι τις παρυφές της πόλης.
Η κίνηση υπήρξε μεγάλη στα εμπορικά καταστήματα κι όπου υπήρχαν προσφορές, που έδιναν ...κάτι παραπάνω στο αγοραστικό κοινό, επικράτησε το αδιαχώρητο. Επίσης, σε καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες και ψητοπωλεία, του κέντρου και της Παραλίας, υπήρξε αυξημένη προσέλευση και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν καταστήματα που ξέμειναν από πρώτες ύλες, τις πρώτες πρωινές ώρες!
Κοινή διαπίστωση υπήρξε η οικονομική τόνωση των επιχειρήσεων, αλλά και η ψυχαγωγία του κόσμου από τα μουσικά συγκροτήματα και τα κάθε είδους γεγονότα που είχαν διοργανώσει Δήμος και ιδιώτες.
ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ!
          Η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας αποτελεί, πλέον, ένα σημαντικό εμπορικό και ψυχαγωγικό γεγονός, που καθιερώνεται πανελληνίως.
Σημειώνεται πως ο κόσμος έμεινε έξω σχεδόν μέχρι το ξημέρωμα, χωρίς να παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά.
Στην επιτυχημένη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας 2015 συνετέλεσε η επιμελημένη προετοιμασία και ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της, με αποτέλεσμα η Λευκή Νύχτα να προσφέρει τη δυνατότητα στον κόσμο για συμφέρουσες αγορές, να στηρίξει τους επαγγελματίες, να προβάλει την Καλαμάτα και να χαρίσει δωρεάν ψυχαγωγία. Συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης είχε και η μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και σε διαδικτυακά μέσα της Πελοποννήσου, αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού, σε τέσσερα σηματοδοτημένα σημεία, προέτρεπαν το κοινό να κάνει ανακύκλωση. Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου φρόντιζαν για την καθαριότητα της πόλης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, αλλά και μετά τη λήξη τους, με αποτέλεσμα το πρωί να είναι η πόλη καθαρή.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και οι «Σαμαρείτες» του Ερυθρού Σταυρού κάλυψαν επείγοντα περιστατικά πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και το ΕΚΑΒ ήταν σε επιφυλακή καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Η Αστυνομία και ιδιαίτερα τα τμήματα Ασφάλειας και Τροχαίας, η Δημοτική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό ήταν σε επιφυλακή και τήρησαν άψογα την τάξη. Το Αστικό ΚΤΕΛ μετέφερε δωρεάν από τις 20.30 του Σαββάτου έως τις 3.00 της Κυριακής δωρεάν το κοινό από τους χώρους στάθμευσης του Βιοτεχνικού Πάρκου, του Lidl και του Metro προς το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο).
Ευχαριστίες εκφράζονται για τη συμμετοχή τους προς
τις σχολές χορού: FAME, JUST DANCE, LILLY KELLY, VIVE BAΙLANDO
• τους παραδοσιακούς τοπικούς Συλλόγους: Αγίας Τριάδας «ΑΡΓΩ», Μικρής Μαντίνειας «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ»
στον Εμπορικό Σύλλογο, στο Επιμελητήριο, στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, στην Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».