Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 21:17

Ο Στάθης Γυφτάκης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΛΛΟΥΧΟ 
Με τα πιο θερμά λόγια για τον Διονύση Μαλλούχο, το έργο του στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και την προσφορά του στον πολιτισμό της πόλης, μίλησαν το μεσημέρι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις. Παράλληλα καλωσόρισαν τον Στάθη Γυφτάκη, που επανήλθε μετά από έξι χρόνια στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή…

«Δεν συμφωνούσαμε πάντοτε, είχα όμως πάρα πολύ καλή συνεργασία μαζί του», τόνισε ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, για τον Διονύση Μαλλούχο, που αυτή τη φορά δεν κατέθεσε αίτηση για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου. Όπως πρόσθεσε, ο Διονύσης Μαλλούχος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΚ πριν από έξι χρόνια, με δική του εισήγηση, καθώς ήταν και τότε πρόεδρος της Φάρις. Ανέφερε ακόμη ότι ο απελθών καλλιτεχνικός διευθυντής έβαλε κάτω το κεφάλι και δούλεψε σκληρά, πέτυχε απολύτως θετικά αποτελέσματα, διοργάνωσε πολλές επιτυχημένες και πρωτοποριακές εκδηλώσεις, όπως την Άνοιξη των Πλήκτρων, το Χειμωνιάτικο Ταξίδι, το Φεστιβάλ Κιθάρας. Κλείνοντας, ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι ο Διονύσης Μαλλούχος θα λείψει από την Καλαμάτα και τη Φάρις και εξέφρασε την προσδοκία οι δρόμοι της πόλης να ξανασυναντηθούν μαζί του κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Φάρις, επίσης χαρακτήρισε απώλεια την αποχώρηση του Διονύση Μαλλούχου, από την άλλη όμως τόνισε ότι είναι θετικό πως τον διαδέχεται ο Στάθης Γυφτάκης, αν και υπαινίχθηκε ότι η τόσο η αποχώρηση του Στάθη Γυφτάκη πριν από έξι χρόνια όσο και η αποχώρηση του Διονύση Μαλλούχου τώρα δεν μπορεί να μην σχετίζονται και με το κατά πόσο υποστηρίχθηκαν οι προσπάθειές τους από την πολιτική της δημοτικής αρχής.
Επαινετικά μίλησαν για τον Διονύση Μαλλούχο, επίσης, η αντιπρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των σπουδαστών της Φάρις Αλέξανδρος Μπουφέας, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Φάρις, καθηγητής μουσικός στο Δημοτικό Ωδείο Σταύρος Βόλλαρης.
Παράλληλα, όλοι καλωσόρισαν τον Στάθη Γυφτάκη και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.
Σημειώνεται ότι ο Στάθης Γυφτάκης αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με σύμβαση χρονικής διάρκειας εννέα μηνών, ενώ καλλιτεχνικοί διευθυντές με ίδιας διάρκειας σύμβαση επιλέχθηκαν και πάλι ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης για το Εικαστικό Εργαστήριο και η Κατερίνα Κασιούμη για τη Σχολή Χορού.
Στ.Μ.