Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 14:08

Η πόλη μου το 2021 θέλω να είναι η Καλαμάτα…

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ KALAMATA:21 
Ένα δεκάλεπτo περίπου το φάγαμε… Χθες πήγαμε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, σταθήκαμε όμως στο φουαγιέ και χωρίς να το καταλάβουμε πέρασαν δέκα λεπτά. Μας κράτησαν εκεί οι κάρτες που έχει αναρτήσει το Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, «KALAMATA:21». Στις κάρτες αυτές έχει γράψει το κοινό με τις λιγότερες δυνατές λέξεις τι είναι για τον καθένα η Καλαμάτα σήμερα και τι θα ήθελε να είναι το 2021, έτος που ο Δήμος θέλει να είναι η πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης…

Οι περισσότερες απαντήσεις δεν προξενούν και μεγάλη εντύπωση. Λένε ότι η πόλη σήμερα είτε δεν είναι καθαρή, είτε δεν είναι ανθρώπινη, είτε δεν είναι τουριστική και το κοινό θα ήθελε να έχει γίνει έτσι η πόλη το 2021. 

 


Υπάρχουν όμως και κάποιες απαντήσεις κάπως ακραίες. Ένας η μία έχει απαντήσει για παράδειγμα ότι η Καλαμάτα το 2015 είναι «ένα χάος με τον ποδηλατόδρομο» και πως το 2021 θα ήθελε «να μην έχει ποδηλατόδρομο»!
Άλλος ή άλλη έχει απαντήσει ότι η πόλη σήμερα είναι «antica» και πως θα ήθελε το 2021 να έχει γίνει «moderna».
Για εμάς πάντως η πιο ενδιαφέρουσα απάντηση ήταν αυτή που λέει «η πόλη μου το 2015 είναι… Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η πόλη μου το 2021 θέλω να είναι… Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»!
Η Καλαμάτα λοιπόν πρέπει να είναι αυτό που είναι, να συμφιλιωθεί με αυτό που είναι, όχι να προσπαθήσει να γίνει κάτι λαμπερό αλλά ψεύτικο. Μπορεί όμως μια πόλη να κρατήσει το χαρακτήρα της μέσα από θεσμούς όπως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα και μέσα από διαδικασίες όπως αυτές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα;…
Στ.Μ.