Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 22:13

Στόχος της Λαϊκής Ενότητας να έρθει τρίτο κόμμα στις εκλογές

Στάθης Κουβελάκης, Έλενα Ψαρρέα, Βασίλης Τσουλάκoς, Θανάσης Πετράκος, Βαγγέλης Μάινας Στάθης Κουβελάκης, Έλενα Ψαρρέα, Βασίλης Τσουλάκoς, Θανάσης Πετράκος, Βαγγέλης Μάινας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Προσκλητήριο αγώνα ώστε η Λαϊκή Ενότητα να έρθει στις εκλογές τρίτη δύναμη και να υπερασπιστεί το όχι των Ελλήνων εργαζομένων και νέων απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα, απεύθυναν στα μέλη και τους φίλους του νέου πολιτικού φορέα, οι εκπρόσωποί του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς»…

Όπως τόνισε μάλιστα ο Στάθης Κουβελάκης, ο οποίος παρουσίασε την πολιτική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας, η «νέα μνημονιακή συνεργασία», στην οποία ενέταξε τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, επιδιώκουν και προσδοκούν η εκλογική δύναμη της ΛΑ.Ε να είναι περιορισμένη για να αποδυναμωθεί το όχι που είπε ο λαός στο δημοψήφισμα και το οποίο τόνισε ότι εξακολουθεί να είναι ζωντανό. Πρόσθεσε δε ότι τη «νέα μνημονιακή συνεργασία» τη βολεύει να κρατήσει δυνάμεις η Χρυσή Αυγή, για να παρουσιάζει αυτή ως αντιμνημονιακή δύναμη και να εκφυλίσει το περιεχόμενο του όχι στο δημοψήφισμα.  
Ο πρώην βουλευτής, Θανάσης Πετράκος, δήλωσε πάντως ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα που θα πετύχει στις εκλογές η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας ότι ο ίδιος πρώτη φορά γίνεται δέκτης τόσο θετικών αντιδράσεων από τον κόσμο, ακόμη και από ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει αριστερά στο παρελθόν.
Η πρώην βουλευτής, Έλενα Ψαρρέα, από την πλευρά της τόνισε ότι το όχι του λαού έχει νικήσει επανειλημμένες φορές από το 2010, πλην όμως η πολιτική εκπροσώπηση των εργαζομένων δεν τόλμησε να καταργήσει τα μνημόνια. Όπως διαβεβαίωσε ωστόσο, η Λαϊκή Ενότητα θα μείνει συνεπής στις διακηρύξεις της και η αποστολή της είναι αυτή ακριβώς, η εκπροσώπηση του όχι του λαού στα μνημόνια και τη λιτότητα.  
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Βασίλη Τσουλάκο, που τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δημιουργήθηκε για να σώσει «τα κρυμμένα τιμαλφή της αριστεράς τώρα που η Πόλη έπεσε», παραφράζοντας τον Μανώλη Αναγνωστάκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΛΑ.Ε θα πάρει βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία και μάλιστα την έδρα που φιλοδοξεί να πάρει η Χρυσή Αυγή. Κάλεσε δε τους φίλους του κόμματος να βοηθήσουν και σε οργανωτικό επίπεδο την προσπάθεια της ΛΑ.Ε.
Ο Στάθης Κουβελάκης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί ένα πολιτικό μέτωπο που συσπειρώνει τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις και όχι ένα νέο κόμμα ή ακόμη ένα νέο καλό ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις της ΛΑ.Ε υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι η αποτίναξη των μνημονίων, για να επιτευχθεί αυτό όμως τόνισε ότι προϋπόθεση είναι η απαλλαγή από το άχθος του χρέους,  το οποίο χαρακτήρισε άδικο και παράνομο. Ο κ. Κουβελάκης σημείωσε ότι η απαλλαγή από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν μπορεί φυσικά να γίνει με διαπραγματεύσεις, όπως αποτυχημένα επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με άμεση διακοπή της αποπληρωμής του. Αυτό, πρόσθεσε, θα οδηγήσει στην έξοδο από την ευρωζώνη και στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, το οποίο ανέφερε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα και δυσκολίες, που πάντως σημείωσε ότι θα είναι «απολύτως διαχειρίσιμες» ενώ από την άλλη τόνισε ότι το εθνικό νόμισμα θα δώσει ταυτόχρονα και δυνατότητες ανάκαμψης υπέρ των πολλών, με τα εργαλεία της υποτίμησης του νομίσματος και της εφαρμογής ενός σοβαρού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Παράλληλα με αυτά η Λαϊκή Ενότητα, συνέχισε ο κ. Κουβελάκης, προτείνει την εθνικοποίηση των τραπεζών και τον έλεγχο των κεφαλαιακών ροών.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη διαδικασία για τη εκλογή των μελών της Οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας στη Μεσσηνία, καθώς και με εξέταση των υποψηφιοτήτων για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε. στο νομό.
Στ.Μ.