Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 14:03

Βέβαιος ο Τέρενς Κουίκ για εκλογή των ΑΝΕΛ και συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τη βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όχι μόνο θα μπουν στη Βουλή αλλά θα αποτελέσουν και τον παράγοντα σταθερότητας της νέας κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός, Τέρενς Κουίκ, που επισκέφθηκε την Καλαμάτα την Τετάρτη το απόγευμα. Κύριοι στόχοι του Τέρενς Κουίκ, με τις αναφορές του, ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

Ο Τέρενς Κουίκ ξεκίνησε την τοποθέτησή του μιλώντας για το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Μεσσηνία, το οποίο συγκροτείται από τους Αικατερίνη Δημ. Αργυροπούλου, Παναγιώτη Γ. Γεωργόπουλο, Χαράλαμπο Θ. Δημητρακόπουλο, Δημήτρη Νικ. Μπαρμπετσέα, Αικατερίνη Θ. Παληοδήμου-Αλευρά, Μαρία Ηλ. Σταματοπούλου. Όπως τόνισε, είναι ένα «γερό, δυναμικό ψηφοδέλτιο νίκης».
Κατά τα άλλα, ο πρώην υφυπουργός ανάφερε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ήθελαν οι εκλογές, αν είναι δυνατό, να γίνουν και αυτή την Κυριακή, ώστε να ξεμπερδεύει η χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά και να προχωρήσει, αφήνοντας πίσω τους Δούρειους Ίππους, υπονοώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή δεν ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Επέκρινε δε τόσο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη όσο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζοντας ότι με χρονοτριβές προσπάθησαν να καθυστερήσουν τις εκλογές.
Ερωτηθείς για το εάν οι ΑΝΕΛ θα στήριζαν μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ο Τέρενς Κουίκ απάντησε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνεργαστούν με εκείνους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, που έχουν ακροδεξιές νοοτροπίες και πολιτικές, που έχουν ευθύνες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που εφάρμοσαν τις χειρότερες μνημονιακές πολιτικές για να γίνουν πρωθυπουργοί, αναφερόμενος προφανώς στον Αντώνη Σαμαρά. Πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ εγγυώνται ότι η χώρα την επομένη των εκλογών θα έχει κυβέρνηση και μάλιστα είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αναλάβουν την ευθύνη του μεταναστευτικού ζητήματος, επικρίνοντας την πρώην  αρμόδια υπουργό, Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς ανέφερε πως ενώ γνωρίζει καλά το θέμα οι πολιτικές της παρεμβάσεις ήταν απίστευτες.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο μνημόνιο, το οποίο αποκάλεσε ως συμφωνία τριετούς εξόδου από την κρίση, ο Τέρενς Κουίκ υπερασπίστηκε την απόφαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να το ψηφίσουν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συμφωνία με δύσκολους όρους, που όμως έχει και  πολλά θετικά. Πρόσθεσε δε ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπέγραφε, παρά τους Δούρειους Ίππους και τους δραχμόβιους που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν στο εσωτερικό, η χώρα σήμερα δεν θα ήταν όρθια.
Στ.Μ.