Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 16:21

ΠΑΣΟΚ προς προοδευτικούς ψηφοφόρους: Επιστρέψτε στο πολιτικό σας σπίτι

Θεόδωρος Γαλανόπουλος, Παναγιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Γιάννης Κατσαργύρης, Τάκης Αναστασόπουλος, Κώστας Τσαπόγας Θεόδωρος Γαλανόπουλος, Παναγιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μπάμπης Βακαλόπουλος, Γιάννης Κατσαργύρης, Τάκης Αναστασόπουλος, Κώστας Τσαπόγας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 
Η παρουσίαση των επτά υποψήφιων βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βασικά συγκροτείται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, έγινε το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Οι υποψήφιοι βουλευτές και ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι το κόμμα έχει διδαχθεί από τα λάθη του, έχει ανανεωθεί, είναι το μόνο που λέει την αλήθεια. Κάλεσαν λοιπόν τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ και δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα έρθει τρίτη στις εκλογές…

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου και ακολουθούν ο Γιάννης Κατσαργύρης από την Κυπαρισσία, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, ο Κώστας Τσαπόγας, η Παναγιώτα Σβερκούνου-Τσαούση, που προέρχεται από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο Θεόδωρος Γαλανόπουλος, που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και ο Τάκης Αναστόπουλος.
Πρώτος μίλησε ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χριστόπουλος, που εξαπέλυσε επίθεση ιδιαίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Χρειάστηκαν μόλις 7 μήνες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές για να μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας  Έλληνας και  η καθεμιά Ελληνίδα: Ποιος έλεγε και λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Ποιος αγωνιζόταν και αγωνίζεται στο όνομα του εθνικού συμφέροντος και ποιος έπαιζε και παίζει στο όνομα της μικροκομματικής ιδιοτέλειας. Ποιος έλεγε και λέει με ακρίβεια πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως χώρα και ποιος δεν είχε ούτε έχει καμία αίσθηση των συσχετισμών, των κινδύνων και της διεθνούς πραγματικότητας. Ποιος προειδοποιούσε για την επικείμενη πρόσκρουση στα βράχια και ποιος οδήγησε τη χώρα στα βράχια. Αρχικά ήταν ο κ. Σαμαράς που με τα ΄΄ Ζάππεια ΄΄ και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, υφάρπαξε την ψήφο του λαού , στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κ. Τσίπρας που έκλεισε το μάτι σε όλους, υπονοώντας ότι αυτός και η παρέα του γνωρίζουν και... «άλλες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», στη Μόσχα, στο Πεκίνο, στο Καράκας κ.λ.π. Για να αποδειχθεί, και στις δύο περιπτώσεις, ότι τελικά δεν υπάρχει εύκολος δρόμος».
Τόνισε επίσης ο Γιάννης Χριστόπουλος ότι «η χώρα χρειάζεται πραγματικά μια αναγέννηση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, που εξάντλησε τη δυναμική του. Απαιτείται  σχέδιο για το αύριο, παραγωγική πρόταση, αλήθεια και συλλογική προσπάθεια. Απαιτείται η ανασυγκρότηση της ευρύτερης προοδευτικής-δημοκρατικής παράταξης. Το μήνυμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθύνεται στα αισθήματα και τη λογική, στα βιώματα και την θέληση των Ελλήνων πολιτών. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απαιτεί από τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς ουσιαστικό διάλογο, συνεννόηση, συνεργασία, με στόχο την κατοχύρωση σταθερών λύσεων. Απαιτεί από όλους κοινή δράση για να βγούμε από την κρίση».

 

Η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε από την πλευρά της ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια καινούργια αρχή, κρατώντας τα θετικά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες υπογράμμισε ότι άλλαξαν τη χώρα και μαθαίνοντας από τα διάφορα λάθη. Η προσπάθεια αυτή, συνέχισε, αποσκοπεί στην επανασυσπείρωση του προοδευτικού χώρου και σε αυτό το σκοπό εντάσσεται και η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και άλλες σοσιαλδημοκρατικές κινήσεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου απεύθυνε λοιπόν κάλεσμα σε όλους τους παλιούς προοδευτικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να γυρίσουν στο πολιτικό τους σπίτι και να στηρίξουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ώστε την επομένη των εκλογών να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτατης αποδοχής που με συναίνεση και συνεννόηση να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Ο Γιάννης Κατσαργύρης απεύθυνε ανάλογο κάλεσμα, τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η δύναμη της σταθερότητας και της αλήθεια.

 

Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στο πλαίσιο βάσει του οποίου σχηματίστηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία σημείωσε ότι πρέπει να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, του ριζοσπαστικού κέντρου. Επίσης υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει οπωσδήποτε να βγει αποδυναμωμένη σ αυτή την αναμέτρηση.

 

Ο Κώστας Τσαπόγας είπε ότι τώρα που έχουν καταλαγιάσει τα πάθη και έχει φύγει από την πολιτική ζωή το ανόητο, όπως το χαρακτήρισε, δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, γίνεται και πάλι ευδιάκριτη η μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ,  ενώ απεύθυνε κάλεσμα στους παλιούς ψηφοφόρους και τα παλιά στελέχη να επιστρέψουν στον πολιτικό τους χώρο.

 

Η Παναγιώτα Σβερκούνου-Τσαούση υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η μόνη δύναμη που εκφράζει το πνεύμα του νέου, τη δυναμική της αλλαγής, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το νέο κοινωνικό κράτος.

 

Ο Θεόδωρος Γαλανόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ανανέωσης των προσώπων της πολιτικής, τονίζοντας ότι χωρίς νέα πρόσωπα δεν μπορεί να αλλάξει και η πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι συμπαρατάχθηκε και ο ίδιος με αυτή την προσπάθεια.

 

Τέλος, ο Τάκης Αναστόπουλος, που προέρχεται από την κίνηση Πολιτεία 2012, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κεντροαριστερά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα ώστε να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά, με προοδευτικό πρόσημο. 
Στ.Μ.