Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 20:56

Στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λένε «Όχι μέχρι το τέλος»

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Στο δρόμο του «Όχι μέχρι το τέλος» καλούν πρόσωπα από τη Μεσσηνία που υπογράφουν κείμενο στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη...

Το κείμενο έχει ως εξής:
«Βαδίζουμε προς τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη και πολύς κόσμος νιώθει απογοητευμένος ή νευριασμένος με όλα τα κόμματα. Στις 25 του Γενάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την κυβερνητική εξουσία με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη. Όπως φάνηκε όλους αυτούς τους μήνες, των «σκληρών» διαπραγματεύσεων η παραμονή στο ευρώ & την Ε.Ε σημαίνει μνημόνια διαρκείας, σημαίνει υποταγή και φτωχοποίηση του λαού και της νεολαίας. Αποδείχτηκε ότι είναι «αυταπάτη» ότι υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική μέσα σε Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. Εύλογα λοιπόν, γεννιέται σε πολλούς το ερώτημα πώς μπορεί να «πάει αλλιώς», να αλλάξει ρότα ο τόπος, να φύγουμε από τα μνημόνια , να ξεφύγουμε από την ασφυξία της Ε.Ε, την θηλιά του χρέους και την απειλητική «άνοδο» του φασισμού. Πιστεύουμε ότι οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας είναι δύο. Ο πρώτος δρόμος. Ο δρόμος της βαρβαρότητας των μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας. Είναι ο δρόμος του «ΝΑΙ σε όλα». Αυτόν τον δρόμο τον έχουμε βιώσει όλοι/ες με τον χειρότερο τρόπο. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες , οι μικροεπαγγελματίες , οι άνεργοι ,οι φοιτητές και η νεολαία. Ο δεύτερος δρόμος, είναι δρόμος ανυπακοής. Είναι ο δρόμος του θαρραλέου «ΟΧΙ» μέχρι το τέλος. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από το πρόγραμμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α , δηλαδή:
•Την κατάργηση όλων των μνημονίων, νέων και παλιών.
•Την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
•Την παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
•Την έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
•Την υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες /τσιφλικάδες
•Την προστασία των φτωχών ελευθεροεπαγγελματιών από την φορολεηλασία και την επέλαση των πολυεθνικών.
•Την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος. Γιατί Χ.Α δεν είναι «πατριωτική αντί-μνημονιακή αντιπολίτευση», αλλά υπηρέτες του συστήματος.
Να μην μετατραπεί η πίκρα και η οργή σε απογοήτευση και αποχή, αλλά σε νέα αντίσταση, σε κίνημα και αριστερά που δεν υποτάσσεται. Για να δυναμώσει το «ΟΧΙ του λαού».
Όλοι/ες εμείς που δραστηριοποιούμαστε μέσα από το εργατικό-λαϊκό κίνημα , την αγροτική αντίσταση , την αντιφασιστική δράση και τα κινήματα της περιοχής τραβάμε «μπροστά» και σας καλούμε συνοδοιπόρους.
Στις 20 Σεπτέμβρη, στην νότια Μεσσηνία κάνουμε την δικιά μας ανταρσία. Ψηφίζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους αριστερούς».

Διονυσόπουλος Παρασκευάς - Αγρότης
Γεωργιτσόπουλος Ηλίας - Αγρότης
Τζαμουράνης Γεώργιος - Μηχανικός
Μπούτσης Γιώργος - Οικοδόμος, Υποψήφιος στη Μεσσηνία
Σπυροπούλου Μαγδαλινή - Εκπαιδευτικός
Δαρσακλή Πηνελόπη - Εργαζόμενη στον Ιδ. Τομέα
Θεοχαράτος Αλέξανδρος - Εργαζόμενος στον Ιδ. Τομέα
Παπασταμοπούλου Κων/να - Εργαζόμενη στον Ιδ. Τομέα
Λέισος Λυκούργος - Συμβασιούχος στον Δήμο
Μιχαήλ Κατερίνα - Ασκούμενη Δικηγόρος
Μιχαήλ Θεόδωρος - Φοιτητής
Κοσμάς Αλέξανδρος - Φοιτητής
Κοκκινάκης Νίκος - Φοιτητής