Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 14:35

Ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε το νεκροταφείο του Ασπροχώματος

Ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε το νεκροταφείο του Ασπροχώματος

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ 
Ένα απρόσμενο και οδυνηρό θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Ασπροχώματος, όταν, μετά τον πρωινό ανεμοστρόβιλο, επισκέφθηκαν το νεκροταφείο του χωριού. Είδαν την καταστροφή των μνημάτων με τους ανθρώπους τους. Λες και είχε βομβαρδιστεί ο τόπος, το σύνολο σχεδόν των τάφων ήταν σπασμένοι, γκρεμισμένοι... 

Λυπημένοι οι κάτοικοι του χωριού από αυτή την καταστροφή, προσπαθούσαν το πρωί να βρουν τα απομεινάρια των μνημάτων με τους δικούς τους ανθρώπους. Οι μαρμάρινες πλάκες των περισσότερων μνημάτων έχουν σπάσει και διασκορπιστεί από εδώ και από εκεί, οι σταυροί έχουν γίνει κομμάτια, τα καντήλια έχουν παρασυρθεί και ανακατευτεί με σπασμένα μάρμαρα. Η εικόνα είναι πραγματικά εικόνα καταστροφής και θλίψης.
Ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβε τον καθαρισμό του νεκροταφείου, ωστόσο η αποκατάσταση των μνημάτων δεν μπορεί να επιβαρύνει άλλους από τους ανθρώπους των νεκρών. Εκτός της θλίψης δηλαδή οι άνθρωποι καλούνται να επιβαρυνθούν εντελώς αναπάντεχα ένα σχετικά μεγάλο κόστος για την αποκατάσταση των μνημάτων.
Στ.Μ.