Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 19:11

Πρόστιμα της Αστυνομίας σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν άφηναν τη γειτονιά να κλείσει μάτι

Πρόστιμα της Αστυνομίας σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν άφηναν τη γειτονιά να κλείσει μάτι

ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΑΓΚΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 
Επιτέλους Δήμος Καλαμάτας και Αστυνομία ξεκινούν να εφαρμόζουν τη νομοθεσία απέναντι στους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν τηρούν τα νόμιμα. Η Ελληνική Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο σε έναν άνθρωπο επειδή ο σκύλος του δάγκωσε άλλον άνθρωπο, ενώ επέβαλε και τέσσερα ακόμη πρόστιμα σε ιδιοκτήτες τεσσάρων σκύλων τα οποία γαύγιζαν συνεχώς, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία. Τόσο με τους αδέσποτους όσο και με τους δεσποζόμενους σκύλους υπάρχει πρόβλημα που συνεχώς εντείνεται…

Ειδικότερα, ο πληθυσμός των αδέσποτων σκύλων αυξάνεται, διότι αυξάνεται ο αριθμός των ιδιοκτητών που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Επιπλέον πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων συμπεριφέρονται στο ζώο τους χωρίς ευαισθησία, χωρίς τη φροντίδα που πρέπει να παρέχεται σε ένα έμψυχο ον.
Πιθανότατα την Παρασκευή ο Δήμος Καλαμάτας θα παραλάβει τα ειδικά σκάνερ που έχει παραγγείλει, προκειμένου να ελέγχονται οι ιδιοκτήτες σκύλων για το αν έχουν περάσει στα ζώα τους τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία τσιπάκια. Τα σκάνερ θα παραχωρηθούν στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα διενεργεί τους συγκεκριμένους ελέγχους, συνοδεία δημοτικών αστυνόμων. Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει από το νόμο την αρμοδιότητα ώστε να διενεργεί η ίδια τους ελέγχους.
Τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Καλαμάτας υπάρχει μια ευαισθησία για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και σε συνεργασία και με τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας λαμβάνει σειρά μέτρων, όπως είναι η προμήθεια και διάθεση τροφής, η καταβολή χρηματοδότησης για εμβολιασμούς, η δημιουργία μικρής εγκατάστασης προσωρινής παραμονής αδέσποτων ζώων κ.ά.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και μεγάλη σύσκεψη, κυρίως για το θέμα των ελέγχων που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, με τα σκάνερ που θα αποκτήσει ο Δήμος και θα παραχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία. Στη σύσκεψη θα προσκληθούν από το Δήμο η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, το Δασαρχείο, η Διεύθυνση Υγείας, ο Φιλοζωϊκός Όμιλος και άλλοι εμπλεκόμενοι ή ενδιαφερόμενοι φορείς.
Στ.Μ.