Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 17:24

Επιφυλακτικοί και καχύποπτοι οι καταστηματάρχες της Αγοράς για την ελεγχόμενη στάθμευση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Ηλίας Αλεξέας Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Ηλίας Αλεξέας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στάση αναμονής κρατούν οι επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας ως προς την εφαρμογή του μέτρου της στάθμευσης επί πληρωμή. Οι επαγγελματίες δεν μπορούν να πουν εξαρχής όχι στην ελεγχόμενη στάθμευση, καθώς το έχουν εισηγηθεί και οι ίδιοι!...

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Ηλίας Αλεξέας, είπε σήμερα, σε δηλώσεις του, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει να δει τα αποτελέσματα που θα αποδώσει η ελεγχόμενη στάθμευση, κάθε Σάββατο, στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αγοράς και ύστερα θα τοποθετηθεί. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν επιφυλάξεις γιατί η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς και η δημοτική αρχή δεν έχουν ενημερώσει αναλυτικά για την εφαρμογή αυτού του μέτρου και τα αποτελέσματα που προσδοκούν ότι θα έχουν. Υπαινίχθηκε δε ότι το μέτρο αυτό ενδεχομένως κάποιους θα τους ωφελήσει και κάποιους άλλους θα τους βλάψει, δεδομένου ότι η ελεγχόμενη στάθμευση αφορά μόνο μια συγκεκριμένη ζώνη της αγοράς. Όπως τόνισε όμως, τέτοιες υπόνοιες δεν θα υπήρχαν εάν γινόταν μια αναλυτική συζήτηση.

 

Αναφερόμενος στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς, Γιάννη Αδαμόπουλο, τους ευχαρίστησε, τονίζοντας ότι έχουν κάνει πολλά έργα, ύστερα μάλιστα από μια περίοδο χρόνων στην οποία δεν είχε γίνει τίποτα. Επέμεινε ωστόσο ότι θα έπρεπε να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες και να υπήρχε μεγαλύτερη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους πριν την εφαρμογή τέτοιων μέτρων. 
Σημειώνεται ότι πριν δύο μήνες, όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συζητήθηκε εισήγηση της δημοτικής αρχής, για την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Σπάρτης και στο βόρειο πάρκινγκ της Αγοράς, οι ίδιοι οι επαγγελματίες πρότειναν το μέτρο να ισχύσει για όλη την Αγορά, δηλαδή και για το νότιο πάρκινγκ ώστε να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι κάποιοι θα είχαν προνομιακή μεταχείριση, μέσω της γειτνίασής των επιχειρήσεών τους προς το πάρκινγκ που θα έμενε ελεύθερο. Και τελικά η εισήγηση των καταστηματαρχών της Αγοράς έγινε δεκτή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στ.Μ.