Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 23:14

Ζωντανή παρά την ήττα θα επιδιώξει να κρατηθεί στη Μεσσηνία η Λαϊκή Ενότητα

Μαρία Μήτση, Θανάσης Πετράκος, Στάθης Βρεττός, Έλενα Ψαρρέα και Νάσος Τζώρτζης Μαρία Μήτση, Θανάσης Πετράκος, Στάθης Βρεττός, Έλενα Ψαρρέα και Νάσος Τζώρτζης

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ 
Παρά την απογοήτευση για την εκλογική αποτυχία και τη μη είσοδο στη Βουλή, μέλη και φίλοι της Λαϊκής Ενότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης και με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής η συνέλευση για τον απολογισμό των εκλογών και το σχέδιο δράσης που πρέπει να καταρτιστεί υπό τις συνθήκες που καθόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα…

Η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας θα διατηρήσει το γραφείο της οργάνωσης, στην κεντρική πλατεία, στην πολυκατοικία δίπλα από το «Λωτό». Επίσης θα συμμετέχει με εισηγήσεις στις διαδικασίες που οργανώνει κεντρικά το κόμμα, με πρώτη τη μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει την άλλη Κυριακή στην Αθήνα. Επιπλέον σχεδιάζει να οργανώσει εκδηλώσεις με ειδικούς ομιλητές προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται στο ασφαλιστικό ή για την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας όσον αφορά την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Ο Θανάσης Πετράκος παρουσίασε τον πρώτο απολογισμό που έγινε κεντρικά από το κόμμα, για το αποτέλεσμα των εκλογών και την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να μπει στη Βουλή. Ως αιτίες του αποτελέσματος, το οποίο ο Θανάσης Πετράκος υπογράμμισε ότι είναι αρνητικό όχι μόνο για την Λαϊκή Ενότητα αλλά συνολικά για τη χώρα και τους εργαζομένους, αφού οι μνημονιακοί βουλευτές αυξήθηκαν από 222 σε 267, περιγράφονται μια σειρά αντικειμενικοί όσο και υποκειμενικοί λόγοι, στους οποίους περιλαμβάνονται και λάθη που έγιναν από το κόμμα και κυρίως η μεγάλη βεβαιότητα που υπήρχε για την είσοδο στη Βουλή. Ωστόσο ως κυριότερος λόγος προβάλλεται ο ελάχιστος χρόνος που είχε η Λαϊκή Ενότητα στη διάθεσή της προκειμένου να οργανωθεί και να περάσει τις θέσεις της στον κόσμο, δεδομένης και της εχθρικής αντιμετώπισης που υπήρχε από συστημικά μέσα ενημέρωσης.
Από την άλλη, ο Θανάσης Πετράκος σημείωσε ότι η Μεσσηνία εντάσσεται στις δέκα εκλογικές περιφέρειες της χώρας με τα καλύτερα αποτελέσματα της Λαϊκής Ενότητας, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει, όπως πρόσθεσε, ότι το κόμμα δεν θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στις εκλογές.
Στ.Μ.