Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 11:45

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για εργαζόμενους των Καρφούρ - Μαρινόπουλος

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συνάντηση - συζήτηση που αφορά τους εργαζόμενους των καταστημάτων Carrefour - Μαρινόπουλος, έχει προγραμματίσει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας...

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται:
«Η εργοδοσία της εταιρείας Carrefour - Mαρινόπουλος, αξιοποιώντας το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανακοίνωσε το κλείσιμο καταστημάτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από στελέχη της εταιρείας, το ίδιο θα ακολουθήσει και για καταστήματα της Καλαμάτας. Παράλληλα, προχωράει και σε απολύσεις. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των μειώσεων των μισθών, απολύσεων, εντατικοποίησης της δουλειάς που επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και από ό,τι φαίνεται θα έχει και συνέχεια. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται, ενώ η εταιρεία έχει τεράστια κέρδη και έχει προχωρήσει σε μια σειρά εξαγορές, ενισχύοντας τη θέση της την περίοδο της κρίσης. Καλούμε τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΚΑΡΦΟΥΡ-Μαρινόπουλος να αντιδράσουν αγωνιστικά στα σχέδια της εργοδοσίας και να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία απόλυση. Ας σκεφτεί ο καθένας, η στάση αναμονής και αποδοχής στα σχέδια της εργοδοσίας δεν ωφέλησε κανέναν, δεν σταμάτησε την επίθεση που δεχόμαστε, ούτε καν την έκανε πιο ήπια, δεν γλίτωσε κανένας ατομικά. Μόνη λύση λοιπόν είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη μας είναι ο συλλογικός αγώνας, ότι χωρίς εμάς δεν μπορεί να βγάλει ούτε ένα ευρώ, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ένα από τα εκατοντάδες καταστήματα που έχει. Καλούμε επίσης, να μην δείξετε εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, που ενώ γνωρίζει, δεν κάνει τίποτα απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, αντίθετα, προσπαθεί να ευνουχίσει, ακόμα και να αποκλείσει από τις εκλογές που γίνονται αυτό το διάστημα όσα τοπικά παραρτήματα του σωματείου προβάλλουν αγωνιστική αντίσταση. Να διεκδικήσουμε με τη στήριξη του σωματείου και των ταξικών συνδικάτων:

• Να μη γίνει καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Όλοι να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα με τα δικαιώματα που είχαν.

• Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

• Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

• 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια.

Κανένας να μη δεχθεί μείωση μισθού ή απόλυση!

Συλλογικά, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!».