Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 08:25

Στην εκβολή του Νέδοντα προτείνεται να ανεγερθεί το ενυδρείο της Καλαμάτας

ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ
Δυτικά της μαρίνας και πριν από την εκβολή του Νέδοντα, είναι η μία από τις θέσεις που προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας στο ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) για τη δημιουργία του ενυδρείου. Σε σύσκεψη μάλιστα που έγινε χθες στο Δημαρχείο, για θέματα της μαρίνας, ο δήμαρχος ζήτησε την απελευθέρωση του οικοπέδου δυτικά της λιμενικής εγκατάστασης…

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ επισκέφθηκαν πριν δύο εβδομάδες περίπου το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στον οποίο παρουσίασαν την πρόταση για τη δημιουργία ενυδρείου, η οποία είχε πολύ θετική υποδοχή.
Σε ό,τι αφορά τη μαρίνα, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, με εκπροσώπους της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα, «αντικείμενο ήταν η τακτοποίηση όλων των θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και διεξήχθη σε καλό κλίμα. Αποφασίσθηκε η άμεση προώθηση ζητημάτων όπως η λειτουργία του πρατηρίου καυσίμων για σκάφη, καθώς και του συστήματος πυρόσβεσης, η παραχώρηση γραφείων στο Δήμο, η απελευθέρωση του οικοπέδου δυτικά της μαρίνας για τις ανάγκες του Δήμου, η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο για τη διαχείριση απορριμμάτων της μαρίνας κ.λπ.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί για τη μαρίνα μεταξύ Δήμου και εταιρείας λήγει το 2023, ενώ η μαρίνα έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι το 2035.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την παραχώρηση σε αυτόν κατά χρήση των διεκδικούμενων οικοπέδων, που βρίσκονται βόρεια της μαρίνας και νότια της οδού Σαλαμίνος».