Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 21:02

Μπλόκο από τους εργαζόμενους κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού

Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ 
«Μπλόκο» στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησαν το βράδυ εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης, που διαμαρτυρήθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού. Οι εργαζόμενοι δεν άφησαν να περάσουν οι διοικητικοί σύμβουλοι, οι οποίοι επρόκειτο να συζητήσουν για την ανάθεση της συντήρησης και λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιωτική εταιρία…

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ είχε προσδιοριστεί για τις οκτώ το βράδυ. Από νωρίτερα όμως συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτηρίου περίπου 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι ύψωσαν και πανό κατά της ιδιωτικοποίησης. Όταν άρχισαν να φτάνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι δεν τους άφησαν να μπουν στο κτήριο, ζητώντας την απόσυρση των θεμάτων για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Καμβυσίδης πήρε την απόφαση για την αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αποχώρησε. Ωστόσο, επέστρεψε λίγο αργότερα και ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η συνεδρίαση θα γίνει αλλά θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την απόσυρση των θεμάτων που αφορούν την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού.
Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού τονίζοντας ότι ο ιδιώτης, μπροστά στην ανάγκη να επιτύχει κερδοφορία, θα εφαρμόσει μέτρα που ούτε τη σωστή λειτουργία της μονάδας θα εγγυώνται ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων θα καλύπτουν.
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων συμπαραστάθηκε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής της, Δημήτρη Οικονομάκο.
Στ.Μ.