Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 19:46

Ο Αλέξης Χαρίτσης "μονοπώλησε" τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φάρις

Ο Αλέξης Χαρίτσης "μονοπώλησε" τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φάρις

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ 
Το όνομα που ακούστηκε περισσότερο κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις ήταν αυτό του υφυπουργού ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση… Όλοι τόνισαν ότι είναι ευτυχής συγκυρία το ότι ο Αλέξης Χαρίτσης τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, σε μια περίοδο που οι πολιτιστικές δομές και θεσμοί βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της υποχρηματοδότησης…

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, ανέφερε ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν δέκα χρόνια μαθητής του στο πιάνο, τον χαρακτήρισε ιδιαίτερα ταλαντούχο και σημείωσε ότι διατηρούν φιλική σχέση. Είπε λοιπόν ο Στάθης Γυφτάκης πως είχε συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ανέφερε ότι προτεραιότητα για εκείνον είναι η στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Επίσης ο υφυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να στηριχθεί και η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με εξασφάλιση χρηματοδότησης επίσης από το ΕΣΠΑ για την απόκτηση οργάνων, την πραγματοποίηση συναυλιών, την απασχόληση μουσικών.
Για τον Αλέξη Χαρίτση μίλησε πρώτος όμως ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, διοικητικός σύμβουλος στη Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, που υπογράμμισε ότι από τις προγραμματικές δηλώσεις του υφυπουργού ΕΣΠΑ η Φάρις πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά. Αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος, φιλοσοφία της νέας κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Χαρίτση είναι η στήριξη μικρών και αποδοτικών έργων, όχι φαραωνικών παρεμβάσεων, καθώς και θεσμών που αποδεδειγμένα παράγουν αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ο κ. Πολυχρονόπουλος, η Φάρις θα πρέπει να δράσει χωρίς καθυστερήσεις και να προετοιμαστεί για την ένταξη του Φεστιβάλ Χορού στο ΕΣΠΑ αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη του Φεστιβάλ. Επίσης, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας υπογράμμισε τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, σύμφωνα με τις οποίες ο πολιτισμός πρέπει να συνδεθεί με την παιδεία, κάτι που δημιουργεί την αισιοδοξία για τη στήριξη των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για αυτές τις εξελίξεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Χαρίτσης θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στ.Μ.