Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 21:52

Πανελλήνιο συνέδριο γαστρεντερολογίας σε μια πόλη χωρίς γαστρεντερολόγο στο δημόσιο σύστημα υγείας…!

Πανελλήνιο συνέδριο γαστρεντερολογίας σε μια πόλη χωρίς γαστρεντερολόγο στο δημόσιο σύστημα υγείας…!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
Μπορεί να μην υπάρχει γαστρεντερολόγος στο Νοσοκομείο αλλά ούτε και στο ΠΕΔΥ της Καλαμάτας, ωστόσο η πόλη αυτές τις ημέρες φιλοξενεί πολλές δεκάδες γαστρεντερολόγους της χώρας, κορυφαίους γιατρούς και καθηγητές, στο πλαίσιο του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, στο Μέγαρο Χορού…

Είναι μια επιστημονική εκδήλωση που φιλοδοξεί όμως να διαδώσει μηνύματα στην κοινωνία υπέρ της πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και υπέρ της δωρεάς οργάνων. Στο πλαίσιο αυτό καλείται ο κόσμος να επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο το συνεδριακό κέντρο του Elite και να περπατήσει σε ένα ομοίωμα παχέος εντέρου, για να ενημερωθεί με τον τρόπο αυτό για τα διάφορα νοσήματα αυτού του οργάνου. Επιπλέον το βράδυ έγιναν εισηγήσεις για τη δωρεά οργάνων από τον Καλαματιανό καθηγητή και πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ανδρέα Καραμπίνη και από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας, Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου οι εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας των γαστρεντερολόγων αλλά και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όπως και ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, απένειμαν τα εύσημα στον πρόεδρο του συνεδρίου, καλαματιανό καθηγητή Γιώργο Παπαθεοδωρίδη, υπογραμμίζοντας την επιστημονική του αξία, το ήθος του αλλά και για την αγάπη του για την Καλαμάτα και τους συμπατριώτες του.
Το θέμα της έλλειψης γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο έθιξε, κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ Μιχαήλ.
Σημειώνεται ότι το συνέδριο διεξάγεται στο Elite και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Στ.Μ. 

Ο Καλαματιανός καθηγητής, πρόεδρος του συνεδρίου, Γιώργος Παπαθεοδωρίδης