Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 18:33

Δεν υπάρχει αποκλεισμός των Συριζαίων από το Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν το 4ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, Δονάτος Νίκου, Μάνος Καφές, Χριστίνα Λαδά, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Πελαγία Σοφιανού και Βαρθολομαίος Φουντουλάκης Εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν το 4ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, Δονάτος Νίκου, Μάνος Καφές, Χριστίνα Λαδά, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Πελαγία Σοφιανού και Βαρθολομαίος Φουντουλάκης

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ποτέ δεν μπήκε θέμα αποκλεισμού των στελεχών, εκπροσώπων, και μελών του ΣΥΡΙΖΑ από το Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνεται να εννοηθεί ότι το κόμμα τους δεν είναι ευπρόσδεκτο στο Φεστιβάλ που θα γίνει την Κυριακή. Μάλιστα χθες το βράδυ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τους διοργανωτές για να διευκρινιστούν κάποια ζητήματα…

Οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι οι πόρτες του Φεστιβάλ είναι ανοιχτές για όλο τον δημοκρατικό κόσμο που έχει τη διάθεση να αντιπαλέψει τον φασισμό και ρατσισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η απόφαση που έχει λάβει η συνέλευση, με μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα, είναι στο χώρο του Φεστιβάλ, που τελικά θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, λόγω της πιθανότητας βροχής, να μην επιτραπεί να στήσουν τραπεζάκι και να προωθήσουν το υλικό τους τα κόμματα που έχουν ψηφίσει και στηρίζουν μνημόνια.
Σήμερα το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο, εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν το φετινό, 4ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο δημοκρατικό κόσμο και ιδιαίτερα στη νεολαία.
Από την Αντιφασιστική Κίνηση μίλησε ο Παναγιώτης Παναγόπουλος, από την Ανοιχτή Συνέλευση η Πελαγία Σοφιανού, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Χριστίνα Λαδά και από την Α’ ΕΛΜΕ ο Βαρθολομαίος Φουντουλάκης.
Όπως τόνισαν, «με σύνθημα "ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο φασισμό, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, ΛΕΜΕ ΝΑΙ στην ισότητα, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα" σας προσκαλούμε, για ακόμα μία χρονιά, στο 4ο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός της πόλης μας».
Διευκρίνισαν ότι λόγω της πρόγνωσης για βροχή αποφασίστηκε να τροποποιηθεί το πρόγραμμα και έτσι το Φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Πάρκο του Λιμενικού αλλά την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Η αντιμετώπιση του φασισμού και η δίκη της ΧΑ» με ομιλητές τους Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρο, Κλειώ Παπαντολέων, νομικό και Γιώργο Τσιάκαλο, καθηγητή. Θα ακολουθήσει συναυλία με τα συγκροτήματα Ακραία Καιρικά Φαινόμενα, Λυμένοι Ζυγοί και Σπύρος Γραμμένος και οι φίλοι του.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Στ.Μ.