Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 18:27

"Κόπηκε" η KALAMATA:21 από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών

"Κόπηκε" η KALAMATA:21 από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 
Χορωδοί από 14 διαφορετικές χώρες του πλανήτη θα είναι σε λίγες ημέρες στην Καλαμάτα. Θα συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, με κύριο διοργανωτή τη Γερμανική Interkultur, ο γνωστότερος διεθνώς καλλιτεχνικός οργανισμός που ασχολείται με τη χορωδιακή μουσική. Πως γίνεται όμως από ένα τέτοιο διεθνές γεγονός να λείπει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης; Να μη συμμετέχει δηλαδή το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, το οποίο την χρειάζεται ιδιαίτερα τη διεθνή προβολή;…

Όσος φορές συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το θέμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι και ιδιαίτερα ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, ζήτησαν τη συμμετοχή στη διοργάνωση και του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 τόσο για να προβληθεί η υποψηφιότητα της Καλαμάτας όσο και για να γνωρίσουν οι υπεύθυνοι του Γραφείου τη τεχνογνωσία της Interkultur.
Τελικά η KALAMATA:21 δεν υπάρχει πουθενά! Κυκλοφορούν ήδη τα έντυπα του Διεθνούς Φεστιβάλ, αλλά τα λογότυπα του Γραφείου Υποψηφιότητας δεν τα βλέπει κανείς.
Απευθυνθήκαμε γι’ αυτό το θέμα στο Γραφείο Υποψηφιότητας, από το οποίο μας ενημέρωσαν ότι οι συνεργάτες και οι εθελοντές του στηρίζουν τη διοργάνωση και βοηθούν στην πραγματοποίησή του Φεστιβάλ. Ωστόσο, για το γεγονός ότι δεν εντάχθηκε το Γραφείο Υποψηφιότητας στη διοργάνωση, οι υπεύθυνοι μας παρέπεμψαν στους υπεύθυνους του Δήμου…
Άραγε τι να συνέβη; Οι πληροφορίες μας λένε ότι η Interkultur δεν είχε καμία αντίρρηση ώστε να ενταχθεί στη διοργάνωση και η KALAMATA:21 Και ο ίδιος ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε χθες ότι το Φεστιβάλ συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με τη διεκδίκηση της Καλαμάτας για γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται στα έντυπα του Φεστιβάλ που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, μέσω της ιστοσελίδας της Interkultur.
Στ.Μ.