Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 02:30

Θερμές ευχαριστίες προς τους δάσκαλους του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ
Είναι γνωστό από χρόνια ότι στο 16ο Δημοτικό Σχολείο «τυχαίνει» συχνά να υπηρετούν μερικοί εξαιρετικοί δάσκαλοι, παρότι πρόκειται για ένα σχολείο που δεν είναι εύκολο. Και φέτος στο σχολείο αυτό, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Τριάδα, οι δάσκαλοι φαίνεται ότι κάνουν σπουδαίο έργο. Το λένε γονείς μαθητών, που θέλησαν να εκφράσουν δημόσια τις ευχαριστίες τους…

Γονείς μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας μας έστειλαν επιστολή στην οποία υπογραμμίζουν τις ευχαριστίες τους προς τον διευθυντή και τους δασκάλους για ό,τι κάνουν για τα παιδιά τους. Οι γονείς προτιμούν να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.
Η επιστολή τους έχει ως εξής: Είμαστε από τις λεγόμενες λαϊκές, από τις πιο φτωχές γειτονιές της Καλαμάτας. Έχουμε στην περιοχή μας και τσιγγάνους. Πολλοί, με τόσα που ακούνε για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας και τα αλλεπάλληλα παραβατικά περιστατικά, μπορεί και να φοβούνται να περάσουν από τα …μέρη μας. Εμείς όμως είμαστε υπερήφανοι και νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για κάποιους ανθρώπους που είναι στην περιοχή μας. Για τον διευθυντή και τους δασκάλους του 16ου Δημοτικού Σχολείου. Νοιώθουμε λοιπόν την υποχρέωση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους ανθρώπους αυτούς για την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά μας και για το έργο που κάνουν. Ξέρουμε ότι και οι δάσκαλοι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Οι δικοί μας δάσκαλοι όμως τα ξεπερνούν και κάνουν για τα παιδιά μας το καλύτερο που μπορούν. Τους ευχαριστούμε πραγματικά γιατί νοιώθουμε ότι τα παιδιά μας στο σχολείο μαθαίνουν όχι μόνο γράμματα αλλά γνωρίζουν καλύτερα τι είναι ήθος, η σημαντικότερη αξία που έχει χάσει η κοινωνία μέσα σε αυτή την κρίση. Μαθαίνουν να είναι πιο δημιουργικά, να συνεργάζονται, να είναι πιο χαρούμενα.
Τους ευχαριστούμε και πάλι και νοιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε αυτό δημόσια ώστε να πάρουν οι δάσκαλοι του σχολείου μας δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Γονείς από την περιοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας