Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 14:24

Ο Δικηγορικός Σύλλογος για την κατάργηση θετικών ρυθμίσεων για συνταξιούχους-ασφαλισμένους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΜΑΡΓΕΛΗ 
Διατάξεις που είχαν ψηφιστεί με νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Εργασίας, Δημήτρη Στρατούλη και οι οποίες ήταν θετικές για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καταργούνται με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης. Μεταξύ άλλων, όπως σημείωσε, επανέρχεται η ποινικοποίηση οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών που αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο τους…

Ειδικότερα, ο Κώστας Μαργέλης σημείωσε ότι καταργείται η δυνατότητα που είχε δοθεί σε ελεύθερους επαγγελματίες να ρυθμίσουν τα χρέη τους από ατομικές ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ, με τη εκχώρηση στο ταμείο τους (ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) τμήματος της σύνταξής τους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση επανέρχεται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στις 20.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ στις 15.000 ευρώ.
Επιπλέον, είπε ότι καταργείται «η μείωση των υπέρμετρα αυξημένων το 2011 ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011, σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες από αυτούς σε διαγραφή τους από το ΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των εσόδων του.
Στ.Μ.