Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 21:17

Βασιλέως Γεωργίου: Το πείραμα στο κέντρο της πόλης δεν πετυχαίνει

Βασιλέως Γεωργίου: Το πείραμα στο κέντρο της πόλης δεν πετυχαίνει

ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 
Τόσο …σοβαρές και μελετημένες είναι οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στη Βασιλέως Γεωργίου, ώστε τώρα που τελειώνουν τα έργα για την αμφιδρόμηση ο Δήμος κατάλαβε ότι δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και ξεκινάει τη συζήτηση για την αντιμετώπισή τους!...

Βέβαια το ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δημιουργούσαν προβλήματα ήταν εκ των προτέρων αναμενόμενο. Γι’ αυτό και η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου εξ αρχής κράτησε αποστάσεις από τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής. Εκείνη όμως δεν πτοήθηκε και ανέθεσε σε ιδιώτη μηχανικό να τεκμηριώσει τα σχέδιά της. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι η τεκμηρίωση πάσχει, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή εξετάζει τώρα μέχρι και την αντιστροφή της κίνησης σε κάθετες οδούς της Βασιλέως Γεωργίου!
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας, «άρχισε η συζήτηση μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Βασιλέως Γεωργίου κ.λπ. Σύντομα, η υπηρεσιακή εισήγηση θα σταλεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για διαβούλευση και πρόταση για τη λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προγραμματίζεται για τη μεταπροσεχή Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015.
Σημεία προβληματισμού είναι η στάθμευση οχημάτων (πού θα απαγορεύεται και πού θα επιτρέπεται), εάν η στάθμευση θα είναι ελεγχόμενη, η αλλαγή κατεύθυνσης στις οδούς Κανάρη ή Αριστοδήμου (νότια της Βασ. Γεωργίου) και η ομαλή λειτουργία της οδού Ακρίτα (βόρεια)».
Στ.Μ.