Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 13:44

Επιτέλους έφυγε η μάντρα από τη μέση του δρόμου…

Επιτέλους έφυγε η μάντρα από τη μέση του δρόμου…

ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Και εκεί που πήγαινες σε μια «δρομάρα», ξαφνικά, έπειτα από κατηφορική στροφή μάλιστα, έμπαινε στο δρόμο μια… μάντρα… Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια από την κατασκευή του τμήματος της Βασιλέως Γεωργίου, από τα φανάρια της Λακωνικής και προς τα Γιαννιτσάνικα, μέχρι να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος στο σημείο όπου τον έκλεινε η μάντρα. Η κατεδάφιση της μάντρας έγινε το μεσημέρι από το Δήμο…

Ο λόγος της πολύχρονης καθυστέρησης ήταν η δικαστική εκκρεμότητα που υπήρχε σχετικά με την αποζημίωση των ιδιοκτητών του κομματιού που ρυμοτομήθηκε.
Στο σημείο όπου βρισκόταν η μάντρα έχει γίνει προσωρινή διαμόρφωση από το Δήμο και το συντομότερο θα γίνει η πλήρης αποκατάσταση του δρόμου, όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σαράντος Μαρινάκης. Μέχρι τώρα όμως οι οδηγοί θα πρέπει να οδηγούν με μεγάλη προσοχή γιατί ο κίνδυνο συνεχίζεται να υφίσταται.
Σε αυτό το τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου υπάρχουν πάντως και άλλα προβλήματα, καθώς το έργο δεν έχει αποπερατωθεί. Συγκεκριμένα, στο κομμάτι των Γιαννιτσανίκων δεν έχει φτιαχτεί η νησίδα, δεν έχει πέσει η δεύτερη στρώση του ασφαλτοτάπητα, με αποτέλεσμα να εξέχουν επικίνδυνα τα καπάκια των δικτύων της αποχέτευσης, ενώ, επίσης στο κομμάτι των Γιαννιτσανίκων, χρόνια τώρα δεν δουλεύει ο ηλεκτροφωτισμός επειδή έχουν κλαπεί τα καλώδια και έχουν γίνει καταστροφές. Αυτά τα ζητήματα αναμένεται να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, που θα απολήγει στο σημείο της απόληξης της Βασιλέως Γεωργίου.
Στ.Μ.