Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 18:02

Παιχνίδι αλλά και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον

Παιχνίδι αλλά και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 
Ένα παιχνίδι αλλά μαζί και μάθημα, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από το Δημαρχείο. Εκεί έχει στηθεί το λούνα παρκ της ανακύκλωσης, όπου εκατοντάδες μαθητές παίζουν και ταυτόχρονα, με βιωματικό τρόπο, μαθαίνουν ότι όλα τα απορρίμματα μπορούν να είναι χρήσιμα και ότι όσο λιγότερα αντικείμενα πετάμε στους κάδους τόσο περισσότερο προστατεύουμε το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο…

Το λούπα παρκ της ανακύκλωσης είναι μια δράση της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και (ξανα)ήρθε στην Καλαμάτα ύστερα από ενέργειες του Δήμου. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, καθώς και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Η Κοκκωνία Γιαννοπούλου, τμηματάρχης στην ανακύκλωση, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο διευθυντής στην καθαριότητα, Γιάννης Παπαδόπουλος

Το λούνα παρκ επισκέφθηκε και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που μίλησε για την καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενώ με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τον διευθυντή του, Γιώργο Παναγόπουλο. Επίσης ο δήμαρχος τόνισε είναι εξαιρετικά σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις, διότι απευθύνονται στα παιδιά, τα οποία μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους μεγαλύτερους για ζητήματα όπως η ανακύκλωση καλύτερα από κάθε άλλον. Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Παναγόπουλος. 
Επίσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι σε αυτή τη γιορτή ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ενημέρωση για τη διαχείριση των τηγανέλαιων. Στα σχολεία έχουν εγκατασταθεί μεγάλα δοχεία, στα οποία οι μαθητές μπορούν να διαθέτουν τα τηγανέλαια από το σπίτι τους, ώστε να γίνεται η ανακύκλωσή τους. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, είναι εκατοντάδες οι τόνοι με τα μαγειρικά έλαια που κάθε μήνα είτε διοχετεύονται στην αποχέτευση είτε μεταφέρονται στα σκουπίδια, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείρισή τους, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν έπειτα από ανακύκλωση. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής υπήρξε ενημέρωση γενικότερα για τη διαλογή στην πηγή, όχι μόνο για την ανακύκλωση αλλά και την κομποστοποίηση.
Στ.Μ.