Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:59

Ελάχιστοι οι σκύλοι με τσιπάκι στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τους ελέγχους που ξεκίνησαν σήμερα

Ελάχιστοι οι σκύλοι με τσιπάκι στην Καλαμάτα, σύμφωνα με τους ελέγχους που ξεκίνησαν σήμερα

ΣΤΟΥΣ 15 ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΕΙΣ 
Γίνεται να είσαι φιλόζωος αλλά να μην τηρείς το νόμο για τα ζώα συντροφιάς; Πάντως στην Καλαμάτα, σήμερα που ξεκίνησαν οι έλεγχοι των ζώων συντροφιάς από μικτό κλιμάκιο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που βάλει το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία τσιπάκι στο σκύλο τους…

Ειδικότερα σήμερα ξεκίνησαν οι έλεγχοι από κλιμάκιο αποτελούμενο από έναν δημοτικό αστυνομικό, δύο αστυνομικούς υπαλλήλους της ΕΛΑΣ, έναν υπάλληλο του Δασαρχείου και έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Όπως σημειώνει ο Δήμος σε σχετικό δελτίο Τύπου, «οι έλεγχοι άρχισαν στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 15 σκύλων που είχαν ελεγχθεί μέχρι τις 12.00, μόνο 3 έφεραν microchip, όπως επιβάλλεται από το νόμο.
Τα μέλη του κλιμακίου προέβησαν σε συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες των ζώων, ενώ τους έδωσαν και ενημερωτικό έντυπο, όπου αναφέρονται οι κανόνες ευζωΐας, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς δεν εφαρμόζουν όσα ο νόμος ορίζει, προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα».
Στ.Μ.