Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 14:37

"Συναγερμός", το κόκκινο σκαθάρι τρώει φοίνικες και στην Παραλία

"Συναγερμός", το κόκκινο σκαθάρι τρώει φοίνικες και στην Παραλία

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ 
Το κόκκινο σκαθάρι έφτασε και στους φοίνικες της παραλιακής οδού Ναυαρίνου και ήδη τρεις από αυτούς, ένας μεγάλος και δύο μικροί, είναι νεκροί. Μένουν άλλοι 84… Το κόκκινο σκαθάρι έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά τους φοίνικες στο Νεκροταφείο της Καλαμάτας, έχει σκοτώσει τους μισούς τουλάχιστον στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ενώ έχει αφήσει νεκρούς φοίνικες και στη Νέα Είσοδο…

Πάρα την καταπολέμηση του εντόμου από το Δήμο Καλαμάτας, η προσβολή δυστυχώς είναι εκτός ελέγχου. Ιδιαίτερα το πλήγμα στην οδό Ναυαρίνου έχει προκαλέσει έκπληξη και ανησυχία στο Δήμο, επειδή αφενός η συγκεκριμένη δεντροστοιχία  τυχαίνει μεγάλης προσοχής και αφετέρου υπήρχε η εντύπωση ότι η παραλιακή θα τη γλιτώσει μιας και το σκαθάρι δεν προτιμάει την υγρασία των παραθαλάσσιων περιοχών. Παρ’ όλα αυτά, στη Ναυαρίνου είναι ήδη νεκροί τρεις φοίνικες. Όπως μας είπε μάλιστα επαγγελματίας της παραλιακής οδού, ο φοίνικας μπροστά στο μαγαζί του ξεράθηκε και κατέρρευσε μέσα σε μόλις 15 ημέρες.
Οι φοίνικες στην Παραλία της Καλαμάτας είναι πλέον ένα στοιχείο της ταυτότητας αυτής της περιοχής και η ενδεχόμενη καταστροφή τους θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της.
Ο αρμόδιος για το πράσινο αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι άσχημη και πως το κόκκινο σκαθάρι είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Ωστόσο τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την καταπολέμησή του με νηματώδεις βιολογικούς μικροοργανισμούς, κάτι που συνεπάγεται ένα όχι ευκαταφρόνητο οικονομικό κόστος για το Δήμο.
Στ.Μ.

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

 

Λίγο μετά την Ανάσταση

 

Κοντά στο εστιατόριο Αύρα

Στο Πάρκο