Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 19:39

Πικετοφορία συνταξιούχων του ΠΑΜΕ και αιτήματα στο δήμαρχο Καλαμάτας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Τη διαμαρτυρία τους για την κυβερνητική πολιτική και το νέο «πετσόκομμα» των συντάξεών τους, εκδήλωσαν συνταξιούχοι, με πικετοφορία που πραγματοποίησαν το πρωί, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ. Οι συνταξιούχοι επισκέφθηκαν και το δήμαρχο Καλαμάτας, στον οποίο υπέβαλαν σειρά αιτημάτων, ανάμεσά τους τη μείωση των δημοτικών τελών…

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μάρτη και είχε ως σκοπό την εκδήλωση της αντίθεσής τους «στην πολιτική της κυβέρνησης που πετσοκόβει για άλλη μια φορά τις συντάξεις, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση».
Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στον οποίο υποβλήθηκαν τα εξής αιτήματα:
-Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη που σήμερα η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών και των συνταξιούχων δεν μπορεί αν πληρώσει.
-Να μην κοπεί σε κανένα σπίτι το νερό, δεδομένου ότι πολλά λαϊκά σπίτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των λογαριασμών.
-Να ανακαλέσει το πρόστιμό που επέβαλε η δημοτική αρχή στο ΠΑΜΕ, λόγω των προπαγανδιστικών πανό που έβαλε στην πόλη και καλούσε το λαό να διαδηλώσει ενάντια στο μνημόνιο της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «ο κ. Νίκας απάντησε ότι θα τηρεί ό,τι λέει ο νόμος, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι συνταξιούχοι αποχωρώντας από το Δημαρχείο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη».