Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 18:58

Παρατυπίες ή και παρανομίες για το νέο δάνειο και τα σκουπίδια, "βλέπει" ο Π. Αλούπης

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Αναφορές που αγγίζουν τα όρια και της καταγγελίας για μη τήρηση της νομιμότητας, έκανε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Αλούπης, για τις υποθέσεις του νέου δανείου, ύψους 5.500.000 ευρώ, που αποφάσισε να ζητήσει η δημοτική αρχή για έργα αναπλάσεων, καθώς και της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου…

Ως προς το δάνειο, ο Παναγιώτης Αλούπης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέκρυψε τους όρους που θέτει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγησή του. Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι υπάρχει μια διαρκής παραβίαση της σύμβασης από τον εργολάβο, καθώς και ότι έχουν εξαφανιστεί περίπου 1.500 μπάλες με υπόλειμμα, κάτι που σημαίνει ότι για μια μεγάλη ποσότητα δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη από τη σύμβαση επεξεργασία ή διαχείριση.
«Με την συνέντευξη Τύπου αυτή αρχίζω μία επικοινωνία μέσω των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και καλόπιστα προσπαθώ να τοποθετηθώ σε σημαντικά θέματα της πόλης της Καλαμάτας, εκφράζοντας σκέψεις και απόψεις σε θέματα που έχουν περιέλθει στην αντίληψή μου, μέσω της συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε άλλες επιτροπές, στην προσπάθεια για έναν εποικοδομητικό διάλογο», ανέφερε ο Παναγιώτης Αλούπης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του.
Σε ό,τι αφορά το καινούργιο δάνειο των 5.500.000 ευρώ, ο κ. Αλούπης ανέφερε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για έργα ανάπλασης, δεν αποτελούν δηλαδή επένδυση η οποία θα δημιουργήσει πλούτο για την αποπληρωμή του δανείου. Πέραν αυτού όμως υπογράμμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύναψη του δανείου αγνοώντας τους όρους δανεισμού, γιατί οι όροι αυτοί απεκρύβησαν. Επιπλέον ο κ. Αλούπης ανέφερε ότι το σοβαρότερο θέμα είναι «η ελαφρότητα των ισχυρισμών» του δημάρχου όταν βρήκε ο ίδιος το έγγραφο με τους όρους του δανεισμού, στο τέλος της συνεδρίασης και το κατέθεσε στο προεδρείο του Σώματος για ενημέρωση.
Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Αλούπης επανέλαβε ότι «η σύμβαση εκ της συστάσεώς της είναι αντισυμβατική, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπονται, με υπαιτιότητα του Δήμου». Πρόσθεσε ότι ο ανάδοχος δεν συμμορφώνεται με παρατηρήσεις που έχουν γίνει από την Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης εδώ και μήνες. Χαρακτηριστικά μίλησε για αναληθείς καταχωρήσεις στο βιβλίο καταχώρησης υπολειμμάτων –το οποίο σχολίασε μάλιστα ότι δεν είναι βιβλίο αλλά κάτι σελίδες γραμμένες εκ των υστέρων!- και για την εξαφάνιση περίπου 1.500 μπαλών με υπόλειμμα. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι έχουν γίνει συγκεκριμένες παρατηρήσεις στον ανάδοχο εδώ και ενάμιση μήνα ωστόσο δεν έχει αλλάξει τίποτα και διερωτήθηκε ποιος είναι τελικά ο ρόλος της Επιτροπής Παρακολούθησης, «μήπως η νομιμοποίηση των παρανομιών;». Επιπλέον διερωτήθηκε «ποιος δίνει την ανοχή του ώστε ο ανάδοχος να παρανομεί;».
Στ.Μ.