Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 20:54

Δεν θα αυξηθούν ούτε το 2016 τα δημοτικά τέλη στην Καλαμάτα

ΜΕΙΩΣΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ 
Για πέμπτη συνεχή χρονιά τα δημοτικά τέλη της Καλαμάτας θα μείνουν σταθερά, δεν προβλέπεται αύξηση. Ωστόσο παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν μείωση των δημοτικών τελών, υποστηρίζοντας ότι έχουν μειωθεί οι αντίστοιχες ανταποδοτικές δαπάνες…

Να μείνουν «παγωμένα» τα δημοτικά τέλη αποφάσισε το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπούχαλης, τόνισε ότι είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που δεν αυξάνονται τα τέλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για επίτευγμα της δημοτικής αρχής που καταφέρνει να διατηρήσει τις δαπάνες σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην χρειάζεται η αύξηση των τελών. «Δεν είναι κατόρθωμα η μη αύξηση των δημοτικών τελών», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς. «Αλίμονο αν κάνατε και αύξηση», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος.
Μάλιστα ο Δημήτρης Φαββατάς σημείωσε ότι κανονικά τα δημοτικά τέλη πρέπει να μειωθούν, γιατί έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, λόγω της μεγάλης μείωσης του όγκου τους.
Ο Δημήτρης Μπούχαλης απάντησε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζει η αντιπολίτευση. Αντίθετα είπε ότι οι δαπάνες για την καθαριότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλες, δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ίσως ο μοναδικός της Περιφέρειας που επεξεργάζεται τα σκουπίδια του,  με κόστος 1,5-2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, όταν οι άλλοι Δήμοι τα θάβουν και δεν πληρώνουν τίποτα.
Τέλος, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θανάσης Ηλιόπουλος, μίλησε για κοροϊδία από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί από τη μια να ζητάει μείωση των δημοτικών τελών και από την άλλη να διαμαρτύρεται ότι δεν γίνονται έργα ή ότι ο Δήμος δανείζεται για να κάνει έργα.
Στ.Μ.