Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 12:27

Σήμερα η συγκέντρωση για τους πρόσφυγες και στην Καλαμάτα

Σύρος πρόσφυγας με την κόρη του στο δρόμο για την Ευρώπη. Φωτο: Γιάννης Μπεχράκης Σύρος πρόσφυγας με την κόρη του στο δρόμο για την Ευρώπη. Φωτο: Γιάννης Μπεχράκης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Με σύνθημα «Φράχτη στους φασίστες και όχι σε μετανάστες και πρόσφυγες» η Αντιφαστιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία σήμερα Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 6.30 το απόγευμα, ενώ στην ανακοίνωση της Αντιφασιστικής σημειώνεται...

«Η πόλη δε χωρά τους φασίστες και τις συγκεντρώσεις τους.
Η ανθρωπιά μας δε χωράει τους φράχτες και τους πνιγμένους μετανάστες.
Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από τους βομβαρδισμούς της Δύσης, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τη φονταμενταλιστική φρίκη και ξεριζωμένοι από την ακραία φτώχια και την «ανάπτυξη» των πολυεθνικών, παλεύουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ευρώπη. Οδηγούνται σε έναν αγώνα επιβίωσης και αναζήτησης μιας ζωής με ειρήνη και αξιοπρέπεια. Χιλιάδες απ’ αυτούς πνίγονται στα παράλια της Μεσογείου αλλά και όσοι καταφέρνουν να φτάσουν στα ευρωπαϊκά κράτη ζωντανοί έρχονται αντιμέτωποι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φασιστικές/ρατσιστικές επιθέσεις, την αστυνομική βία και την κερδοσκοπία ή αντιμετωπίζονται σαν φτηνό εργατικό δυναμικό έτοιμο για εκμετάλλευση.
Παρ’ όλη την υποκριτική επίκληση ενός δήθεν ανθρωπισμού, οι ηγέτες της Ευρώπης επικεντρώνονται στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, στην αύξηση του στρατού και της Frontex, στα κέντρα κράτησης, στις απελάσεις και στις επαναπροωθήσεις, αποκαλύπτοντας έτσι το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης-φρούριο.
Ο φράχτης του Έβρου δεν αποτελεί μόνο το σύμβολο του αποκλεισμού, της δαιμονοποίησης του «ξένου» και της πάση θυσία προστασία της εθνικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας. Αποτελεί την αιτία όλων αυτών των πνιγμών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, εφόσον αναγκάζει πρόσφυγες και μετανάστες να ακολουθήσουν τις επίφοβες θαλάσσιες διόδους των συνόρων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από την ολοκλήρωση του φράχτη οι πνιγμοί στο Αιγαίο έχουν αυξηθεί δραματικά και θα συνεχίζουν να αυξάνονται αφού κανένα συρματόπλεγμα δεν μπορεί να σταματήσει αυτούς που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο… Όσο παραμένει όρθιος ο φράχτης και κλειστά τα σύνορα, το Ελληνικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αυτουργοί στις δολοφονίες χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μεσογείου, μέσα στα βυθισμένα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων. 
Απαιτούμε να γκρεμιστεί ο Φράχτης του Έβρου, να ανοίξουν τα σύνορα, να σταματήσει η ανθρώπινη τραγωδία στη Μεσόγειο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με πεποίθηση ότι είναι ζήτημα της κοινωνίας και των κινημάτων να δώσουν ένα τέλος στον εφιάλτη των αιματοβαμμένων συνόρων.
• Ελεύθερη μετακίνηση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες
• Χαρτιά σε όλους - καμία απέλαση
• Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
• Ενάντια στην Ευρώπη - φρούριο
• Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει το φράχτη και τα σύνορα
Το Σάββατο 31/10 συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο φράχτη του Έβρου με συγκέντρωση και πορεία στις 6:30 μμ στην Κεντρική Πλατεία.
Οι δρόμοι της πόλης ανήκουν στο δημοκρατικό λαό και όχι στους φασίστες που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».