Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 17:52

Οι προκλήσεις της Ελληνικής Δράσης για τους πρόσφυγες, τους τσιγγάνους, τους Εβραίους, τη χούντα

Οι προκλήσεις της Ελληνικής Δράσης για τους πρόσφυγες, τους τσιγγάνους, τους Εβραίους, τη χούντα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δεν έχουν τελειωμό οι τραγωδίες με πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο. Άνθρωποι πνίγονται – μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά – καθημερινά στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα Ελληνικά νησιά. Εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν με κάθε τρόπο και μέσο, με κίνδυνο της ζωής τους, την πατρίδα τους, το σπίτι τους, για να γλιτώσουν τη ζωή τους, που δυστυχώς πολλοί απ' αυτούς χάνουν στο ταξίδι…

Πάνω από 3.000 είναι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σ' αυτό το ταξίδι του τρόμου στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2015 μόνο. Από αυτούς 300 περίπου στο Αιγαίο, αριθμός που ασφαλώς έχει ανέβει πολύ περισσότερο τις τελευταίες μέρες, καθιστώντας τη Μεσόγειο ένα απέραντο νεκροταφείο. Οι φρικιαστικές εικόνες που παρακολουθούμε στις οθόνες των τηλεοράσεων καθημερινά και πολύ περισσότερα που δε βλέπουμε και πολλές φορές δε μαθαίνουμε, αποτελούν τον καθρέφτη της βαρβαρότητας αυτού του συστήματος.
Παρόλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ελληνική Δράση» εκφράζονται απόψεις απαράδεκτες και προκλητικές. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε θεωρήσει προσβλητική για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την τοποθέτησή του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς και την νοσταλγία του για την χούντα.
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησε προσβλητικά και απαξιωτικά για τους πρόσφυγες, τους μουσουλμάνους και τους τσιγγάνους.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την επίσκεψη στη πόλη μας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη έκανε ερώτηση στο κ. Δήμαρχο, κάνοντας ουσιαστικά επίθεση στον Εβραϊκό λαό και όχι μόνο. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι είναι γνωστός ιστορικά ο τρόπος εξόντωσης των Εβραίων.
Επισημάναμε ότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους και μάλιστα μια μέρα μετά την επέτειο της 28ης Οκτώβρη.
Περισσότεροι από 50.000 Έλληνες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, θανατώθηκαν κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου στα κρεματόρια από τους ναζί. Προγόνους και ινδάλματα των σημερινών νεοφασιστών που βρίσκονται δίπλα μας στη χώρα μας, στην Ευρώπη άσχετα αν προσπαθούν να το κρύψουν.
Δηλώσαμε την απορία μας, για την σιωπή και την ανοχή με την οποία αντιμετωπίζουν αυτές τις φασιστικές απόψεις οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος –Ενεργοί Πολίτες» που δεν έχει τοποθετηθεί σε κανένα ΔΣ.
Σήμερα που καθημερινά στην Ευρώπη ορθώνονται νέοι φράχτες, η ανοχή σε αυτές τις φασιστικές απόψεις δεν είναι απλά λαθεμένη αλλά επικίνδυνη.
Οι γιαγιάδες στη Μυτιλήνη που έδιναν με το μπιμπερό το γάλα στο βρέφος προσφυγόπουλο, ο φούρναρης στην Κω, τα χιλιάδες παιδιά από τα σχολεία που επισκέπτονται τους χώρους που βρίσκονται οι πρόσφυγες, μαζί με τα δεκάδες σωματεία και άλλους λαϊκούς φορείς, που πηγαίνουν ό,τι μπορούν, ό,τι έχουν, είναι η εικόνα και η στάση που κρατάμε εμείς.