Η διαδήλωση αναμένεται ότι θα είναι μετά μουσικής, χάρη στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.
Τη διαδήλωση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Καλαμάτας και τα βασικά αιτήματα είναι τα γνωστά, να διοριστούν εκπαιδευτικοί ώστε να καλυφθούν τα κενά, να λυθούν τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, να χρηματοδοτούνται επαρκώς τα σχολεία για τις ανάγκες τους, να γίνουν επισκευές εκεί που απαιτείται, όπως, για παράδειγμα, στο πρώην Πολυκλαδικό.
Μαθητές απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωσή τους και στο πλαίσιο της παρέλασης την 28η Οκτωβρίου, με το κρέμασμα ενός τεράστιου πανό σε πολυκατοικία στην Αριστομένους, το οποίο έγραφε «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά, το ΟΧΙ το λένε οι μαθητές ακόμη μια φορά».